Kaart

Olympic Air

Olympic Air is een regionale luchtvaartmaatschappij uit Griekenland die in 2009 opgericht werd na de privatisering van Olympic Airlines. De vliegmaatschappij is een dochteronderneming van de nationale luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Athens International Airport. Olympic Air vliegt naar ruim 33 binnenlandse bestemmingen, waaronder Thessaloniki, Heraklion, Corfu en Rhodes. De regionale maatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Delta Air Lines en Etihad Airways. Olympic Air vliegt uitsluitend met ATR en Bombardier toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Olympic Air

Inchecken Olympic Air

Bij Olympic Air kun je zowel online, via je tablet of smartphone als op de luchthaven inchecken. Online, via je tablet of smartphone inchecken is verreweg het handigst en kan vanaf 48 uur tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je smartphone of tablet. Daarna kun je als je eenmaal op de luchthaven bent je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Olympic Air. Op enkele Griekse luchthavens wordt het gebruik van mobiele instapkaarten niet ondersteund, in dat geval zul je erop worden geattendeerd dat je je instapkaart dient uit te printen. Heb je geen printer voorhanden, dan kun je je instapkaart afhalen bij een incheckbalie of bagage afgiftepunt van Olympic Air op de luchthaven. Op het vliegveld inchecken kan uiteraard ook, loop daarvoor naar de incheckbalies of self service kiosks van Olympic Air. De self service kiosks van Olympic Air zijn vanaf 24 uur tot 30 minuten voor het vertrek van je vliegtuig geopend. Zorg echter wel dat je altijd minimaal 2 tot 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op de luchthaven, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Bagage Olympic Air

Als je gaat vliegen met Olympic Air mag je 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen). Daarnaast mag je 1 persoonlijk item mee in de cabine nemen, zoals een handtasje, laptoptas of camera. Het persoonlijk item dient onder de stoel voor je geplaatst te kunnen worden. Voor passagiers die met een baby reizen gelden ruimere handbagagevrijstellingen. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Olympic Air gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en frequent flyer status. Heb je een GoLight ticket, dan mag je geen ruimbagage gratis inchecken, maar je kunt eventuele ruimbagage wel apart bijboeken. Reizigers met een Flex ticket mogen 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm gratis inchecken. Indien je in het bezit bent van een Miles & Bonus Gold kaart, dan gelden er ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer ruimbagage inchecken dan voor jouw vliegticket is toegestaan, dan dient altijd bijbetaald te worden. Je kunt je extra bagage het beste vooraf online bijboeken, want als je pas op het vliegveld voor je extra bagage betaalt ben je een stuk duurder uit. Voor bijzondere bagage, zoals muziekinstrumenten, sportuitrusting en fietsen dient altijd apart bijbetaald te worden. Wil je meer details weten over de bagagelimieten en tarieven voor overbagage en bijzondere bagage van Olympic Air, bezoek dan hun website.

Stoelen reserveren Olympic Air

Het reserveren van een stoel is op alle vluchten van Olympic Air gratis. Voorkeursstoelen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Passagiers die een stoel bij de nooduitgang willen reserveren moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen, raadpleeg hiervoor de website van Olympic Air.

Boekingskosten Olympic Air

Olympic Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel worden er vaak afhankelijk van je vliegklasse kosten in rekening gebracht als je je ticket wilt wijzigen of annuleren, of als je extra bagage boven je bagagevrijstelling wilt meenemen.

Service aan boord

Je hoeft aan boord van alle Olympic Air vluchten niet voor eten en drinken te betalen. De meeste vluchten van Olympic Air zijn vrij kort, je krijgt daarom dan meestal alleen een drankje en een kleine snack aangeboden. Op langere vluchten krijg je een lichte maaltijd en is het drankaanbod waaruit je kunt kiezen iets groter. De toestellen van Olympic Air zijn vrij klein, daarom zul je aan boord geen inflight entertainment aantreffen. Uiteraard mag je tijdens je vlucht wel films kijken op je eigen laptop, tablet of smartphone, zolang deze in vliegtuigmodus staat. Wil je aan boord even lezen, dan kan dat ook want op alle toestellen bevindt zich in de stoelzak voor je het boordmagazine van Olympic Air. Aangezien Olympic Air uitsluitend binnenlandse vluchten uitvoert kun je aan boord geen belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Olympic Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Olympic Air.

Olympic Air

5,0/5
Gebaseerd op 7650 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.