Kaart

Star Peru

Star Peru, voorheen Star Up geheten, is een regionale luchtvaartmaatschappij uit Peru en heeft Jorge Chávez International Airport in de hoofdstad Lima als thuisbasis. De Peruaanse luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1997 onder de naam “Servicio de Transporte Aéreo Regional” en voert onder haar nieuwe naam tegenwoordig zowel lijn- als chartervluchten uit naar ruim 8 bestemmingen in Peru, waaronder Teniente FAP Alejandro Velasco Astete International Airport in Cuzco, Alférez FAP David Figueroa Fernandini Airport in Huanco en Capitán FAP David Abenzur Rengifo International Airport in Pucallpa. Star Peru is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen. De vloot van Star Peru bestaat uitsluitend uit kleine British Aerospace 146 en Bombardier toestellen.

Waarom vliegen met Star Peru

Inchecken Star Peru

Bij Star Peru kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan bij alle vluchten vanaf 48 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je online ingecheckt hebt dien je je instapkaart twee maal uit te printen, waarna je naar de luchthaven kunt gaan. Eenmaal daar aangekomen mag je je tas of koffer afgeven bij het bagage afgiftepunt van Star Peru, waarna je door kan lopen naar de douane- en veiligheidscontroles. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dit meestal vanaf 2 of 3 uur tot 1 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij een incheckbalie van Star Peru. Alle passagiers dienen uiterlijk 40 minuten voor vertrek van het vliegtuig bij de gate te zijn, waar zij een van hun twee instapkaarten dienen in te leveren en andere geldige reisdocumenten dienen te tonen. De gates sluiten bij Star Peru altijd 20 minuten voor vertrek. Kom je te laat, dan mag je niet meer instappen en wordt je vliegticket ongeldig verklaard.

Bagage Star Peru

Als je met Star Peru gaat vliegen mag je vanwege de beperkte ruimte aan boord van de vliegtuigen slechts 1 stuk handbagage mee in de cabine nemen dat maximaal 4 kilo weegt en niet groter is dan 40 cm x 35 cm x 20 cm. Naast deze handbagage mag je in alle vliegklassen en op alle vluchten nog enkele persoonlijk items bij je dragen, zoals een handtasje, paraplu, jas, babytas, camera of een krant. De maximale hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken bedraagt voor alle passagiers ongeacht hun klasse 25 kilo, welke verdeeld mag zijn over maximaal 2 stuks bagage. Voor passagiers die met een baby tot 2 jaar reizen geldt een ruimere bagagevrijstelling. Elk stuk bagage mag niet groter zijn dan 75 cm x 45 cm x 35 cm. Neem je meer ruimbagage mee dan in jouw situatie is toegestaan dan wordt altijd overbagage in rekening gebracht, de kosten bedragen US$ 2,95 per kilo overbagage. Stukken ruimbagage die groter zijn dan de maximaal toegestane afmetingen worden niet geaccepteerd. Wil je meer informatie over de bagagevrijstellingen en overbagagetarieven bij Star Peru of zoek je meer informatie over het meenemen van bijzondere bagage (zoals een muziekinstrument, sportuitrusting of huisdier), raadpleeg dan de website van Star Peru.

Stoelen reserveren Star Peru

Tijdens het boeken van je Star Peru vliegtickets is niet niet mogelijk om een stoel te reserveren, je krijgt automatisch een stoel toegewezen als je online of op de luchthaven gaat inchecken. Ben je niet tevreden met de aan jou toegewezen stoel, dan kun je die tijdens het inchecken nog (laten) wijzigen. Voor het reserveren van stoelen bij de nooduitgang gelden speciale voorwaarden, deze worden om die reden alleen toegewezen aan het grondpersoneel van Star Peru bij de incheckbalie op de luchthaven.

Boekingskosten Star Peru

Star Peru brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je een toeslag te betalen voor optionele services, zoals overbagage en bijzondere bagage. Ook kunnen er afhankelijk van je tickettype kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van vliegtickets.

Service aan boord

Als je met Star Peru gaat vliegen zijn alle drankjes, hapjes en lichte maaltijden inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Op korte vluchten krijg je altijd minimaal een drankje en een snack (bijvoorbeeld een zakje nootjes of een koek) geserveerd, en op de wat langere vluchten kun je ook een lichte maaltijd zoals een sandwich of broodje krijgen aangeboden. De toestellen van Star Peru zijn vrij klein, je hoeft daarom niet te rekenen op warme maaltijden of inflight entertainment. Wil je toch iets te doen hebben tijdens je vlucht, dan kun je het beste een boek of je laptop of tablet meenemen. Wel vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine van Star Peru, dat vol interessante en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Star Peru

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Star Peru.

Star Peru

3,5/5
Gebaseerd op 271 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.