Kaart

airblue

airblue (zonder hoofdletter), niet te verwarren met het Hongaarse Blue Air en het Amerikaanse Jetblue, is een Pakistaanse budgetmaatschappij die haar hoofdkantoor en thuisbasis op Jinnah International Airport in Karachi heeft gevestigd. De prijsvechter, die officieel Airblue Limited heet, werd opgericht in 2003 en voert vluchten uit naar ruim 14 bestemmingen in Pakistan, Saoedi-Arabië, Oman, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste bestemmingen van airblue zijn Abu Dhabi, Dubai, Islamabad, Jeddah en Lahore, maar daarnaast vliegt de low cost airline ook naar Birmingham en Manchester in het Verenigd Koninkrijk. airblue vliegt uitsluitend met Airbus A320 en A321 toestellen. airblue heeft een frequent flyer programma genaamd “Blue Miles”

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met airblue

Inchecken airblue

Het is bij airblue niet mogelijk om online in te checken, je zult dus altijd op tijd naar de luchthaven moeten gaan om bij de incheckbalies van airblue in te checken en je ruimbagage af te geven. Op het vliegveld inchecken kan bij airblue vanaf 4 uur (internationale vluchten) of 2,5 uur (binnenlandse vluchten) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Het wordt door airblue aangeraden om uiterlijk 2 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig in te checken bij de incheckbalies op de luchthaven. De incheckbalies sluiten bij binnenlandse vluchten 30 minuten voor vertrek van je vliegtuig en bij internationale vluchten 1 uur voor vertrek, daarna vervalt de geldigheid van je vliegticket en mag je niet meer mee op de door jou gereserveerde vlucht.

Bagage airblue

Bij airblue gelden de volgende handbagageregels. Om te beginnen mag je slechts één stuk handbagage meenemen en die mag niet meer dan 7 kilo wegen. Daarnaast mag je handbagage niet groter zijn dan 55 cm x 38 cm x 20 cm. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van de tariefklasse waarin je vliegt. In de Economy Premium mag elke volwassene en elk kind 2 stuks ruimbagage kosteloos inchecken en in de Economy Standard 1 stuk ruimbagage. Vlieg je met een Economy Discoun ticket, dan mag je geen ruimbagage gratis inchecken; neem je in dat geval toch ruimbagage mee dan dien je hiervoor het overbagagetarief te betalen. Voor alle ruimbagage geldt ongeacht de tariefklasse dat elke koffer of tas niet meer dan 30 kilo mag wegen en dat de omtrek (l + b + h) per stuk ruimbagage niet groter mag zijn dan 111 cm. De tarieven voor overbagage verschillen per bestemming en bedragen bij binnenlandse vluchten in Pakistan Rs. 2,000 per stuk bagage, bij vluchten van/naar de Verenigde Arabische Emiraten Rs. 6000 of OMR 30 per stuk bagage (voor ruimbagage die groter is dan de toegestane maximale omtrek geldt een extra tarief van DHS 200 of SAR 200 per stuk bagage) en van / naar Kosrae SAR 300 of Rs. 4000 per stuk bagage.

Stoelen reserveren airblue

Je kunt bij airblue tijdens het boekingsproces geen stoelen reserveren, je krijgt deze altijd bij het inchecken toegewezen door het grondpersoneel. Het grondpersoneel zal altijd haar uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je naast je eventuele reisgenoot of reisgenoten komt te zitten. Als je graag naast je reisgezelschap komt te zitten kun je dus het beste vroeg naar de luchthaven gaan om in te checken, dan heb je de grootste kans dat je naast elkaar komt te zitten.

Boekingskosten airblue

Als je boekt bij airblue hoef je nooit boekingskosten te betalen. Wel dien je extra te betalen voor aanvullende diensten, zoals het inchecken van overbagage. Daarnaast dien je te betalen voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Hoe hoog de kosten zijn staat vermeld op je e-ticket, waarbij je er rekening mee moet houden dat de prijs van je gewijzigde vlucht hoger uit kan vallen dan je bestaande vlucht, dit prijsverschil dient bijbetaald te worden.

Service aan boord

airblue heeft uitsluitend een Economy Class en alle toestellen hebben een indeling van rijtjes met 3 stoelen. Op alle vluchten van airblue krijg je afhankelijk van de duur van je vlucht een gratis snack of maaltijd aangeboden en daarnaast heb je de keuze uit diverse warme en koude dranken. Er worden op airblue vluchten geen alcoholische dranken geschonken en alle maaltijden en snacks voldoen aan de Islamitische voorschriften. Alle toestellen van airblue beschikken over centrale videoschermen, je hebt dus niet de beschikking over een persoonlijk televisiescherm waarop je zelf films kunt uitkiezen. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine, dat boordevol interessante wetenswaardigheden en (reis)tips staat.

Punctualiteit airblue

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van airblue.

Airblue

5,0/5
Gebaseerd op 424 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.