Kaart

Hong Kong Express

Hong Kong Express, officieel Hong Kong Express Airways Limited geheten maar meestal simpelweg HK Express genoemd, is een prijsvechter uit Hong Kong. De low-cost airline is in eigendom van de HNA Group, waartoe ook onder meer Hainan Airlines, Hong Kong Airlines en Lucky Air behoren, en heeft Hong Kong International Airport als thuisbasis. De Chinese budgetmaatschappij werd opgericht in 2004 en voert tegenwoordig dagelijks vluchten uit naar ruim 29 bestemmingen in Azië, waaronder in China, Japan, Zuid-Korea, Cambodja, Myanmar, Vietnam, Taiwan en Thailand.. Hong Kong Express is aangesloten bij de luchtvaartalliantie U-FLY Alliance, waartoe ook onder meer Eastar Jet en West Air behoren.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Hong Kong Express

Inchecken Hong Kong Express

Bij Hong Kong Express kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 48 uur tot 75 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en is mogelijk voor alle vluchten die vanaf Hong Kong, Japan en Thailand vertrekken. Vertrek je dus vanaf een luchthaven in een ander land, dan dien je altijd op de luchthaven in te checken. Als je online incheckt dien je je instapkaart zelf thuis uit te printen. Heb je bagage bij je, dan kun je die vervolgens op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van Hong Kong Express. Als je alleen handbagage bij je hebt kun je na aankomst op het vliegveld meteen door de douane en veiligheidscontrole lopen. Kun je niet online inchecken, dan kun je tot minimaal 1 uur voor vertrek bij een incheckbalie van Hong Kong Express op het vliegveld inchecken. Hong Kong Express adviseert altijd om ruim op tijd op de luchthaven te zijn en minimaal 45 minuten voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig bij de gate te staan.

Bagage Hong Kong Express

Alle passagiers mogen bij Hong Kong Express één stuk handbagage met een maximale omtrek van 56 x 36 x 23 cm en één persoonlijk item zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas meenemen. De handbagage mag in totaal (inclusief belastingvrije artikelen die zijn aangekocht op de luchthaven) maximaal 7 kilo wegen. Neem je meer mee dan is toegestaan dan zul je je handbagage moeten inchecken als ruimbagage, hier zijn extra kosten aan verbonden. Of je voor het inchecken van ruimbagage dient te betalen hangt af van je ticket. Heb je online een vliegticket geboekt, dan dien je voor het inchecken van ruimbagage altijd bij te betalen. Boek je een pakketreis via een reisbureau dan kan het zijn dat een beperkt aantal kilo’s ruimbagage is inbegrepen in de prijs, dit is te zien op je vliegticket. De tarieven voor het meenemen van ruimbagage variëren en zijn afhankelijk van wanneer je de ruimbagage bijboekt (tijdens het boekingsproces bijboeken is goedkoper dan later online of via de klantenservice bijboeken), de route die je vliegt en hoeveel ruimbagage je wil inchecken. Voor het meenemen van bijzondere bagage zoals sportuitrusting dient altijd bijbetaald te worden, de kosten hiervoor zijn eveneens afhankelijk van wanneer je de ruimbagage bijboekt en de route die je vliegt. Als je precies wilt weten hoeveel het kost om ruimbagage op jouw vlucht mee te nemen, ga dan naar de website van Hong Kong Express.

Stoelen reserveren Hong Kong Express

Voor het reserveren van stoelen dien je bij Hong Kong Express altijd extra te betalen. De tarieven voor stoelreserveringen variëren en zijn afhankelijk van wanneer je de stoelreservering bijboekt (tijdens het boekingsproces bijboeken is goedkoper dan later online of via de klantenservice bijboeken), de route die je vliegt en het type stoel dat je kiest. Het goedkoopst zijn standaard stoelen, iets duurder zijn de Upfront Seats (stoelen vooraan in het vliegtuig) en het duurst zijn de Sweet Seats (stoelen met meer beenruimte). Als je geen stoelen reserveert krijg je er tijdens het inchecken gratis een toegewezen, je loopt dan wel het risico dat je niet in je favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Hong Kong Express

Hong Kong Express brengt standaard een Convenience Fee in rekening, de hoogte van deze boekingskosten is afhankelijk van je luchthaven van vertrek en hoe je je vliegticket boekt (voor een online boeking geldt een lagere Convenience Fee dan een boeking via een zogenaamde Convenience Store). Voor het meenemen van een baby tot 2 jaar zonder eigen stoel wordt een Infant Fee in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van Hong Kong Express dien je voor drankjes, snacks en maaltijden te betalen. In elke stoelzak bevindt zich een menukaart, met een ruim assortiment aan dranken, versnaperingen en verschillende warme maaltijden, waaronder zowel Chinese als Westerse gerechten. Het is niet toegestaan zelf alcoholische dranken mee aan boord te brengen, het meenemen van eigen eten is wel toegestaan (mits dit binnen je handbagagevrijstelling valt). Op internationale vluchten biedt Hong Kong Express belastingvrije- en cadeauartikelen te koop aan, zoals cosmetica en parfums, het complete aanbod is te vinden in het aan boord aanwezige magazine. Op vluchten van Hong Kong Express wordt geen entertainment zoals films en muziek aangeboden.

Punctualiteit Hong Kong Express

De punctualiteit van Hong Kong Express is redelijk te noemen, van oktober 2016 tot september 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van de maatschappij ca. 66,8%.

HK Express

4,0/5
Gebaseerd op 10796 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.