Kaart

Vluchten van Istanboel naar İzmir

Vluchtinformatie van Istanboel naar İzmir

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 30

Directe luchtvaartmaatschappijen

8

Vluchten per week

364

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 338 kilometer

1u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Turkish Airlines

İzmir

1 luchthaven

Wilt u vanaf Istanbul naar Izmir gaan vliegen? Lees dan op deze pagina vanaf welke vliegvelden in Istanbul u naar deze populair Turkse badplaats kunt vliegen, uit welke luchtvaartmaatschappijen u kunt kiezen, hoe u na aankomst op het vliegveld van Izmir uw reis kunt voortzetten en andere praktische informatie die nuttig is om te weten als u vliegtickets Izmir gaat boeken.

 

Vliegvelden

Als u vanaf Istanbul naar Izmir gaat vliegen kunt u vertrekken vanaf twee vliegvelden, te weten Istanbul Atatürk Airport en Sabiha Gökçen International Airport. Istanbul Atatürk Airport bevindt zich ca. 24 kilometer ten westen van het centrum in het Europese gedeelte van de stad en is de grootste luchthaven van Istanbul. Sabiha Gökçen International Airport is wat kleiner en bevindt zich ca. 35 kilometer ten zuidoosten van het centrum, in het Aziatische gedeelte van de stad. Beide vliegvelden zijn gemakkelijk met de auto en het openbaar vervoer te bereiken, u kunt uw keuze van het vliegveld van vertrek dus het beste laten afhangen van waar in Istanbul u momenteel woont of logeert, of van de vliegticketprijs.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Istanbul Atatürk Airport en Sabiha Gökçen International Airport kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen naar Izmir vliegen. Als u vanaf  Istanbul Atatürk Airport vertrekt kunt u onder meer een ticket boeken bij Atlas Global, Pegasus Airlines, Onur Air en Turkish Airlines. Vertrekt u vanaf Sabiha Gökçen International Airport dan kunt u vliegen met onder meer Borajet Airlines, SunExpress en Pegasus Airlines.

 

Paspoort en visum

Indien u de Nederlandse nationaliteit hebt en van Istanbul naar Izmir gaat vliegen dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort. Als het goed is beschikt u al over een visum voor Turkije, dat u voor binnenkomst in het land had aangevraagd via internet, of na aankomst bij het visaloket op de luchthaven.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Istanbul naar Izmir vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Istanbul Atatürk Airport of Sabiha Gökçen International Airport. Nadat u bent geland op İzmir Adnan Menderes International Airport, zoals de luchthaven van Izmir officieel heet, dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, het treinstation, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u verder wenst te reizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Istanbul en Izmir, een jetlag is dus uitgesloten als u een vlucht neemt tussen deze twee bestemmingen. Rechtstreekse vluchten van Istanbul naar Izmir duren ca. 1 uur en 1 kwartier.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op de luchthaven en ook geen taxi of shuttlebus heeft besteld naar uw hotel in Izmir dan kunt u het beste de trein nemen, want deze rijdt vanaf het vliegveld van Izmir naar allerlei bestemmingen in de regio, waaronder de steden Ödemiş, Tire, Söke, Aydın en Nazilli Torbalı. Uiteraard rijdt de trein ook naar station Basmane in het centrum van Izmir.

 

Praktische informatie

Izmir heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers (25-30 C) en milde winters. De prijzen in Izmir zijn vergelijkbaar met die in Istanbul maar liggen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.