Kaart

Nouvelair

Nouvelair, officieel Nouvelair Limited Company geheten maar vaak ook Nouvelair Tunisie genoemd, is een Tunesische luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor in de badplaats Monastir gevestigd heeft. De airline werd opgericht in 1989 onder de naam Air Liberté Tunisie en voert vandaag de dag voornamelijk chartervluchten uit van Europese steden (Maastricht, Brussel, Parijs, Frankfurt, Londen) naar vakantiebestemmingen in Tunesië. De belangrijkste hubs van Nouvelair zijn Monastir International Airport, Tunis–Carthage International Airport en Djerba-Zarzis Airport. Nouvelair is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen. De vloot van Nouvelair bestaat uit 8 moderne Airbus A320-200 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Nouvelair

Inchecken Nouvelair

Bij Nouvelair is het niet mogelijk om online in te checken, je dient dit dus altijd op het vliegveld te doen. Op de luchthaven inchecken is meestal mogelijk vanaf 3 uur tot minimaal 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Heb je geen zin om lang in de rij te staan, dan kun je tijdens het boeken van je vliegtickets Priority Check-In bijkopen tegen betaling van €5 per enkele reis, waarmee je kunt inchecken bij een aparte incheckbalie. Je dient uiterlijk 45 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate te zijn, zorg er dus voor dat je op tijd op de luchthaven aanwezig bent en door de douane en veiligheidscontrole gaat. Wil je als eerste aan boord, dan kun je tijdens het boeken van je vliegticket de service Priority Boarding tegen betaling van €5 per enkele reis bijkopen, waarmee je als eerste mag instappen. Wil je zowel Priority Check-In als Priority Boarding kopen, dan kun je kiezen voor het Priority Pack, dat €20 kost voor de hele reis (heen- en terugvlucht).

Bagage Nouvelair

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Nouvelair gratis mag meenemen hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming. Voor de meeste routes geldt dat je 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo gratis mag meenemen, en 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo. Daarnaast mogen reizigers die met een baby tot 2 jaar reizen nog eens 10 kilo extra ruimbagage gratis inchecken. Uitzonderingen op deze algemene regels zijn vluchten van / naar Oost-Europa (maximale gewicht handbagage is op deze vluchten 7 kilo), en vluchten van / naar Frankrijk (maximale gewicht handbagage is op deze vluchten 10 kilo). Wil je meer ruimbagage meenemen dan in jouw situatie is toegestaan, dan dien je altijd voor overbagage te betalen. De tarieven voor overbagage zijn afhankelijk van de route die je vliegt en wanneer je de overbagage bijboekt en bedragen €7 per kilo overbagage op de meeste vluchten als je online bijboekt en €8 tot €10 per kilo overbagage als je de overbagage pas bijboekt op de luchthaven.

Stoelen reserveren Nouvelair

Bij Nouvelair kun je tegen betaling vooraf stoelen te reserveren, wat handig is als je naast je reisgenoot wil zitten, een stoel met meer beenruimte wil of bij het raam of aan het gangpad wil zitten. Als je vooraf geen stoel reserveert wordt bij het inchecken gratis een stoel aan je toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. Een stoel reserveren kan tijdens het boeken, maar ook nadat je al geboekt tot uiterlijk 48 uur voor vertrek van je vliegtuig.

Boekingskosten Nouvelair

Nouvelair brengt geen administratie- of boekingskosten in rekening, en je hoeft ook geen toeslag te betalen als je met een creditcard afrekent. Wel dien je te betalen voor optionele services, zoals stoelreserveringen, bijzondere bagage (bijvoorbeeld een sportuitrusting of huisdier), Priority Check-In / Boarding, VIP Access en extra ruimbagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van Nouvelair dient voor alle drankjes, snacks en maaltijden aan boord betaald te worden. Op de menukaart, die zich in de stoelzak voor je bevindt, kun je bekijken welke warme maaltijden, sandwiches, broodjes, snacks, warme dranken, frisdranken en alcoholische dranken Nouvelair in de aanbieding heeft. Daarnaast kun je bij Nouvelair aan boord allerlei cadeautjes, parfums van topmerken en reisaccessoires kopen. Uiteraard mag je je eigen eten mee aan boord te nemen, maar het zelf meebrengen van alcoholische dranken is niet toegestaan. Nouvelair biedt geen inflight entertainment, dus als je wat te doen wilt hebben tijdens je vlucht kun je het beste een boek meenemen of je tablet of laptop gebruiken, mits deze in vliegtuigmodus wordt gezet. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine Destination, dat boordevol interessante (reis)informatie en tips over Tunesische bestemmingen staat.

Punctualiteit Nouvelair

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Nouvelair.

Nouvelair

4,0/5
Gebaseerd op 257 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.