Kaart

Porter Airlines

Porter Airlines is een Canadese regionale luchtvaartmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Billy Bishop Toronto City Airport op de Toronto Islands in Toronto. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 2006 en vliegt naar ruim 24 bestemmingen in Canada en de Verenigde Staten, waaronder Halifax Stanfield International Airport, Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport en Ottawa Macdonald-Cartier International Airport. Porter Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel samenwerkingsovereenkomsten met onder meer South African Airways, Qatar Airways en Singapore Airlines. De vloot van Porter Airlines bestaat uitsluitend uit kleine Bombardier Dash-8 Q 400 toestellen. Het frequent flyer programma van Porter Airlines heet VIPorter.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Porter Airlines

Inchecken Porter Airlines

Bij Porter Airlines kun je zowel online, via je mobiele telefoon als bij een self service kiosk of incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken werkt het snelst en kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven en geef je je eventuele ruimbagage uiterlijk 60 minuten voor vertrek af bij een bagage afgiftepunt van Porter Airlines. Op de luchthaven inchecken kan uiteraard ook, dit kan tot uiterlijk 60 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij een incheckbalie of self service kiosk van Porter Airlines. Echter, Porter Airlines adviseert om altijd minimaal 30 minuten voor de uiterlijke inchecktijd op het vliegveld te zijn, omdat de douane- en veiligheidscontroles soms veel tijd kosten. Alle passagiers van Porter Airlines hebben ongeacht hun ticketklasse toegang tot de lounge van de luchtvaartmaatschappij, waar zij gratis drankjes krijgen geserveerd, gebruik kunnen maken van gratis wifi en kranten en tijdschriften kunnen lezen, reden te meer om dus op tijd op de luchthaven te zijn!

Bagage Porter Airlines

Als je gaat vliegen met Porter Airlines mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat een maximale omtrek heeft van 40 x 23 x 55 cm (inclusief handgrepen, zijvakken en wielen) en maximaal 9 kilo weegt. Daarnaast mag je 1 persoonlijk item bij je hebben dat niet groter is dan 43 x 16 x 33 cm en niet meer dan 9 kilo weegt, zoals een handtasje, aktetas, camera of laptoptas. Voor het inchecken van ruimbagage dient altijd betaald te worden. In alle gevallen mag je maximaal 3 stuks bagage inchecken tegen betaling, waarbij het eerste stuk bagage altijd goedkoper is dan het tweede stuk en het tweede stuk goedkoper dan het derde stuk. Het boeken van bagage kun je het beste online doen, want als je dit pas doet als je op de luchthaven bent betaal je aanzienlijk meer. Elk stuk bagage mag niet zwaarder wegen dan 23 kilo en de omtrek (l + b + h) van elk stuk bagage mag nooit groter zijn dan 158 cm. Voor bijzondere bagage (bijvoorbeeld sportuitrusting), overbagage of te grote/zware bagage dient altijd bijbetaald te worden. Raadpleeg de website van Porter Airlines als je meer te weten wilt komen over bagagelimieten, overbagagetarieven en tarieven voor bijzondere bagage. Porter Airlines garandeert dat je ruimbagage altijd binnen 30 minuten nadat je vliegtuig geland is en aankomt bij de gate op de bagageband ligt. Komt je bagage onverhoopt toch pas later op de band, dan ontvang je een voucher van US$25 dat je binnen 6 maanden na uitgifte kunt gebruiken voor het boeken van een volgende vlucht.

Stoelen reserveren Porter Airlines

Reizigers die met Porter Airlines vliegen dienen altijd voor het reserveren van stoelen te betalen, de tarieven zijn afhankelijk van de ticketklasse waarin je hebt geboekt en gelden per vlucht per passagier. Als je geen stoel reserveert krijg je binnen 24 uur voor je vlucht gratis een stoel toegewezen. Voorkeursstoelen (stoelen bij de nooduitgang of vooraan in het vliegtuig) zijn altijd duurder dan standaard stoelen. Alle stoelen in de vliegtuigen van Porter Airlines hebben een beenruimte van ca. 81 cm en staan opgesteld in rijen van twee (er zijn dus geen stoelen in het midden).

Boekingskosten Porter Airlines

Porter Airlines brengt geen boekingskosten in rekening als je online je vliegticket boekt. Wel worden er voor bepaalde optionele services worden kosten in rekening gebracht, zoals het inchecken van ruimbagage en het reserveren van een stoel. De kosten voor het annuleren of wijzigen van een vliegticket (indien mogelijk) zijn bij Porter Airlines afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Alle stewards en stewardessen van Porter Airlines dragen prachtige retro uniformen, die de dagen van weleer in de luchtvaart doen herleven. Op alle vluchten van Porter Airlines zijn alle drankjes en snacks gratis. Wat betreft de drankjes kun je kiezen uit bier, wijn, frisdrank en sapjes, en deze worden geserveerd in echte glazen. Porter Airlines biedt geen inflight entertainment aan, dus als je wat te doen wilt hebben kun je het beste een boek of je tablet of laptop (in vliegtuigmodus) mee te nemen. In elke stoelzak vind je het boordmagazine van Porter Airlines, dat vol handige reistips en informatie staat.

Punctualiteit Porter Airlines

De punctualiteit van Porter Airlines is redelijk te noemen. Van oktober 2016 tot september 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van de luchtvaartmaatschappij volgens het statistisch bureau OAG gemiddeld zo’n 65,6 %.

Porter Airlines

4,5/5
Gebaseerd op 169 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.