Kaart

Amsterdam - Billund

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Billund

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 108

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

37

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 477 kilometer

1u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Billund

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Billund

 

Amsterdam - Billund

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Billund het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Denemarken zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker wat lager dan gemiddeld. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Billund de laagste prijs hebben? Zoek dan ook eens in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Wil je nog even wachten met boeken? Geen probleem, want met het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de tickets waar je oog op is gevallen in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld voor dit ticket word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Billund?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Billund worden uitsluitend aangeboden door KLM en KLM Cityhopper. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Billund zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Easyjet, Ryanair, Air France (gedeeltelijk uitgevoerd door Hop!), Lufthansa, SAS en Norwegian.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Billund?

 

Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Billund ben je ca. 1 uur en 5 minuten onderweg. Neem je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Billund dan dien je rekening te houden met een totale reistijd van 4 tot 8 uur inclusief overstaptijd. De totale reisduur bij indirecte vluchten is afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Billund vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je gaat vliegen vanaf Schiphol kun je het beste met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn talloze treinen die vanuit talloze treinstations in Amsterdam rechtstreeks naar Schiphol rijden, en vanuit Amsterdam kun je vanaf diverse stations, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Amsterdam Lelylaan, tot wel 9 maal per uur rechtstreeks naar Schiphol reizen. Daarnaast zijn er diverse bussen die vanaf Amsterdam naar luchthaven Schiphol gaan, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00.

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor vertrek.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Billund

 

Het vliegveld van Billund, ook wel Billund Airport genoemd, bevindt zich een kleine 2 kilometer ten noordoosten van Billund en is de beste luchthaven als je van plan bent om het attractiepark Legoland te bezoeken.

 

Van het vliegveld van Billund naar het centrum van de stad: Mocht je vanaf het vliegveld van Billund met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad willen reizen dan ben je aangewezen op de bus, er is dus geen trein of metro die vanaf het vliegveld van Billund naar de stad rijdt. Vanaf Billund Airport rijden ook bussen naar onder meer Legoland, Horsens, Skanderborg en Aarhus. Uiteraard kun je ook een taxi nemen, wat handig is als je veel bagage bij je hebt of met het hele gezin reist. Legoland ligt nog geen 10 minuten rijden van Billund Airport, dus een taxiritje naar dit pretpark zal niet al te veel kosten. Ga je op Billund Airport een auto huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Billund rijden, dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt bij de rotonde linksaf te slaan. Je rijdt dan op Route 30 en slaat dan bij de eerstvolgende rotonde wederom linksaf. Vervolgens neem je de eerste straat rechts, deze brengt je naar het centrum van Billund. Zonder files en verkeersopstoppingen duurt de autorit van Billund Airport naar het centrum van Billund nog geen 10 minuten. Ga je nadat je geland bent op Billund Airport rechtstreeks naar Legoland rijden dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de vierde afslag te nemen. Je rijdt dan op de Båstlundvej en slaat dan bij de eerstvolgende rotonde linksaf. Vervolgens zie je de toegangspoort van Legoland rechts liggen.

 

Visum Billund

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om naar Billund te vliegen, een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart is voldoende.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Billund

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Billund

 

Het klimaat van Billund vertoont grote overeenkomsten met dat van Nederland, met niet al te koude winters, milde zomers en altijd kans op een bui. Als je van plan bent om naar Legoland te gaan kun je het beste in de lente, zomer of vroeger herfst naar Billund vliegen.

 

Vervoer in Billund

 

Het centrum van Billund kun je prima te voet verkennen, en voor de wat verder weg gelegen bezienswaardigheden kun je gebruik maken van bussen.

 

Zien en doen in Billund en omgeving

 

Kamperen in Denemarken: de 10 mooiste plekken

Pret gegarandeerd: 10 niet-te-missen pretparken in Europa!

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Billund: vliegvelden

Billund: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Billund

Vergelijk hier hotels in Billund

Autoverhuur in Billund

Vind hier huurauto’s in Billund

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.