Kaart

Vluchten van Aberdeen naar Amsterdam Schiphol

Vluchtinformatie van Aberdeen naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 127

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

28

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 704 kilometer

1u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Woont of verblijft u in het Schotse stadje Aberdeen en gaat u naar Amsterdam vliegen? Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten tussen Aberdeen en Amsterdam uitvoeren, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u na aankomst op het vliegveld van Amsterdam het snelst naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die nuttig kan zijn als u vliegtickets Amsterdam gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Aberdeen International Airport kunt u met de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM en KLM Cityhopper rechtstreeks naar Amsterdam vliegen. Beide maatschappijen vliegen meerdere malen per dag op deze route, u kunt uw reis dus met de nodige flexibiliteit plannen. Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways, Flybe en SAS, die indirecte vluchten uitvoeren tussen Aberdeen en Amsterdam, maar hier is wel extra reistijd mee gemoeid.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen met een geldig Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart van Aberdeen naar Amsterdam vliegen, een visum is uiteraard niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Aberdeen naar Amsterdam gaat vliegen wordt geadviseerd 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Aberdeen International Airport, zodat u uw vliegtuig niet mist als gevolg van de soms wat tijd in beslag nemende paspoort- en veiligheidscontroles. Nadat u bent aangekomen op Schiphol kunt u nadat u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, treinperrons, bushaltes en/of balies van autoverhuurbedrijven volgen, afhankelijk van met welke manier van vervoer u uw reis naar uw eindbestemming wenst te voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Nederland is het 1 uur later dan in Schotland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Aberdeen naar Amsterdam gaat vliegen. Als u een rechtstreekse vlucht neemt zal uw vlucht van Aberdeen naar Amsterdam ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. Neemt u een indirecte vlucht dan kan de totale reistijd oplopen tot wel 5 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto voor u klaarstaat op Amsterdam Schiphol Airport dan kunt u het beste met de trein of bus naar uw hotel in Amsterdam of andere eindbestemming in Nederland reizen. Alle treinperrons en bushaltes zijn te vinden op Schiphol Plaza, dat vanaf de aankomsthal eenvoudig te voet te bereiken is. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

In Nederland is het meestal iets warmer en droger dan in Schotland, maar groot zijn de klimaatverschillen niet, het is dus zeker geen overbodige luxe om een paraplu in uw koffer te stoppen. Het prijsniveau van Nederland is vergelijkbaar met dat van Schotland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.