Kaart

Amsterdam - Birmingham

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Birmingham

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 70

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

76

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 442 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Flybe

Birmingham

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Birmingham

 

Amsterdam - Birmingham

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Birmingham het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Engeland zijn doorgaans het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Indien je wilt weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week de betreffende vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en ben je benieuwd wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Birmingham het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets het laagst in prijs zijn. Als je pas later wil boeken kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van de betreffende tickets in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket dat je volgt stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Birmingham?

 

De luchtvaartmaatschappijen Flybe en KLM bieden rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Birmingham aan. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Birmingham worden aangeboden door onder meer Air France, Swiss, Lufthansa en Brussels Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Birmingham?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Birmingham duren ongeveer 1 uur en 20 minuten. Een indirecte vlucht van Amsterdam naar Birmingham neemt tussen de 3 en 6 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Birmingham (BHX) in Engeland (niet te verwarren met Birmingham (BHM) in de Verenigde Staten) vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie naar Schiphol gaat reizen kan het beste met het openbaar vervoer gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die je al dan niet met een overstap naar Schiphol brengen. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Birmingham

 

Als je van Amsterdam naar Birmingham wil vliegen kun je kiezen uit 1 vliegveld, te weten Birmingham Airport.

 

Van vliegveld Birmingham Airport naar het centrum van Birmingham: De luchthaven van Birmingham, ook wel Birmingham Airport of Birmingham International Airport genoemd, bevindt zich ca. 10 kilometer ten oosten van het centrum van Birmingham, nabij het dorpje Bickenhill. Als je vanaf het vliegveld met het openbaar vervoer naar het centrum van Birmingham wil gaan reizen kun je het beste de trein nemen. Volg daarvoor de borden naar de gratis AirRail Link, een shuttletreintje dat van het vliegveld naar Birmingham International Station rijdt. Vanaf daar kun je treinen nemen naar het centrum van Birmingham en Londen. Een andere optie is National Express buslijn 900 die onder meer naar het centrum van Birmingham en Coventry rijdt, en buslijn 966 die in de richting van Erdington en Solihull rijdt. Uiteraard kun je ook een taxi nemen, ga daarvoor naar de officiële taxistandplaats vlak bij de aankomsthal. Ga je op Birmingham Airport een auto huren en wil je met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de A45 op te rijden en de borden richting Birmingham te volgen. Na ongeveer een kwartier neem je de afslag Watery Lane Middleway / A4540, waarna je op een grote rotonde uitkomt waar je linksaf slaat en de Aston Express Way / A38 oprijdt. Als je deze weg blijft volgen kom je vanzelf in het centrum van Birmingham terecht. Een autorit van Birmingham Airport naar het centrum van de stad duurt meestal ongeveer een half uur. Tijdens de spits kun je er ook voor kiezen om via de M6 naar het centrum van Birmingham te rijden, maar dit is wel een kleine omweg.

 

Visum Birmingham

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Birmingham te vliegen, want Engeland behoort vooralsnog tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te dragen als je in het vliegtuig stapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Birmingham

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Birmingham

 

Het klimaat van Birmingham lijkt erg op dat van Nederland, al kan er wel wat meer regen vallen. Eigenlijk is elk jaargetijde geschikt voor een stedenreis naar Birmingham, maar als je jouw stedentrip in de zomer plant heb je de minste kans op regen.

 

Vervoer in Birmingham

 

In Birmingham kun je gebruik maken van bussen en lokale treinen. Daarnaast heeft de stad meer kanalen dan Venetië, maar omdat deze wijder verspreid liggen zijn ze minder prominent aanwezig en zijn ze met name in trek voor toeristische vaartochtjes.

 

Zien en doen in Birmingham en omgeving

 

Roadtrip Europa: de 7 mooiste autoroutes

10 indrukwekkende kastelen in het Verenigd Koninkrijk

Pret gegarandeerd: 10 niet-te-missen pretparken in Europa!

Welke gevolgen heeft Brexit op reizen naar Groot-Brittannië?

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Birmingham: vliegvelden

Birmingham: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Birmingham

Vergelijk hier hotels in Birmingham

Autoverhuur in Birmingham

Vind hier huurauto’s in Birmingham

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.