Kaart

Atlantic Airways

Atlantic Airways, niet te verwarren met de Britse luchtvaartmaatschappij Atlantic Airlines, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Faeröer Eilanden en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Sorvagur op het eiland Vagar. De luchtvaartmaatschappij gebruikt Vágar Airport als thuisbasis en voert vanaf daar lijn- en chartervluchten alsmede helikoptervluchten uit naar ruim 9 bestemmingen in de regio en Europa, waaronder Reykjavik, Bergen, Kopenhagen, Barcelona, Chania en Mallorca. Atlantic Airways is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen. De vloot van Atlantic Airways bestaat uitsluitend uit Airbus A319 en A320 toestellen. Het frequent flyer programma van Atlantic Airways heet Súlubonus.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Atlantic Airways

Inchecken Atlantic Airways

Bij Atlantic Airways kun je op diverse manieren inchecken, waaronder online, via je smartphone en via een self service kiosk of incheckbalie op de luchthaven Online of via je mobiele telefoon inchecken kan op de meeste luchthavens van vertrek (behalve de vliegvelden van Barcelona en Mallorca) en is mogelijk vanaf 22 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Reis je alleen met handbagage, dan kun je vervolgens na aankomst op het vliegveld direct door de paspoort- en veiligheidscontrole en doorlopen naar de gate. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van Atlantic Airways op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dat uiteraard ook, je kunt dit doen bij een incheckbalie van Atlantic Airways. Inchecken op de luchthaven is mogelijk vanaf minimaal 2 uur tot 45 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken.

Bagage Atlantic Airways

Als je met Atlantic Airways gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage mee aan boord nemen van maximaal 8 kilo en een maximale grootte van 20 cm x 40 cm x 55 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Naast deze handbagage mag je nog een persoonlijk item meenemen, zoals een kleine handtas, camera of laptop. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je ticketklasse. Heb je een ticket in het Low of Economy tarief geboekt, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken. Vlieg je met het Flex tarief, dan mag je 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken, en reis je met een baby tot 2 jaar dan mag je nog 1 extra stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken. Bijzondere bagage zoals een sportuitrusting wordt gerekend tot de gewone ruimbagage. Voor overbagage dient altijd extra betaald te worden. Wil je meer weten over het bagagebeleid van Atlantic Airways, raadpleeg dan de website van de luchtvaartmaatschappij.

Stoelen reserveren Atlantic Airways

Voor het reserveren van een stoel hoef je bij Atlantic Airways niets extra te betalen. Stoelreserveringen kun je maken op het moment dat je je vliegtickets Atlantic Airways boekt, of op elk moment daarna door in te loggen op de website van de maatschappij. Voor het reserveren van stoelen bij de nooduitgang gelden speciale voorwaarden, raadpleeg de website van Atlantic Airways als je hier meer over te weten wilt komen.

Boekingskosten Atlantic Airways

Atlantic Airways brengt geen boekingskosten in rekening als je online boekt. Wel dien je een toeslag te betalen voor optionele services, waaronder ticketwijzigingen (voor zover mogelijk) en overbagage. Als je online je vliegtickets Atlantic Airways boekt kun je met alle gangbare creditcards betalen. Atlantic Airways biedt de unieke service dat je je vliegtickets altijd binnen 24 uur na aankoop gratis mag annuleren, zonder bijkomende kosten of een boete.

Service aan boord

Op alle Atlantic Airways vluchten zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Wat je aangeboden krijgt hangt af van de duur van je vlucht. Op korte vluchten krijg je meestal alleen een drankje en een kleine snack aangeboden. Op langere vluchten, bijvoorbeeld naar Barcelona en Mallorca, krijg je naast een drankje ook een warme maaltijd geserveerd. Op alle internationale vluchten kun je aan boord belastingvrije artikelen kopen, de catalogus hiervoor is in de stoelzak voor je te vinden. In deze stoelzak bevindt zich tevens het boordmagazine Atlantic Review, dat boordevol handige reistips en interessante informatie staat. Je kunt dit magazine ook downloaden via de website van Atlantic Airways.

Punctualiteit Atlantic Airways

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Atlantic Airways.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.