Kaart

Citilink

Citilink is een budgetmaatschappij en dochteronderneming van Garuda Indonesia. Deze Indonesische prijsvechter, die opgericht werd in 2001, gebruikt Juanda International Airport in Surabaya (Oost-Java) als belangrijkste thuisbasis en vliegt naar ruim 31 bestemmingen in Indonesië, Oost-Timor en Saoedi-Arabië, waaronder Jakarta, Denpasar, Medan, Makassar, Ambon en Jeddah. De vloot van de low cost airline Citilink bestaat uitsluitend uit Airbus A320 toestellen. Citilink probeert zo laagdrempelig mogelijk te zijn en heeft verspreid over geheel Indonesië verkooppunten in supermarkten. Uiteraard kun je vliegtickets Citilink ook online bestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Citilink

Inchecken kan bij Citilink zowel online als via een self service kiosk of incheckbalie op de luchthaven. Online of via je mobiel inchecken is meestal het handigst en snelst en kan vanaf 48 uur tot 2,5 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je zelf ingecheckt hebt dien je je instapkaart uit te printen of te downloaden op je mobiele telefoon (alleen mogelijk op luchthavens van vertrek waar het gebruik van mobiele instapkaarten wordt ondersteund) en je bagage af te geven bij het bagage afgiftepunt van Citilink op het vliegveld. Inchecken op de luchthaven kan natuurlijk ook, de incheckbalies van Citilink zijn vanaf 2 uur voor vertrek geopend en sluiten 30 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Het wordt wel aanbevolen minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens piekperiodes. Je dient als je met Citilink gaat vliegen altijd uiterlijk 40 minuten voor de vertrektijd die aangegeven staat op de instapkaart bij de gate te zijn, anders loop je het risico dat je van de vlucht wordt afgehaald en niet meer mee kunt.

Bij Citilink mag je 1 stuk handbagage meenemen dat een maximale grootte heeft van 56 x 36 x 23 cm. Naast dit stuk handbagage mag je ook nog een persoonlijk item mee aan boord nemen, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas, mits het totale gewicht van je handbagage niet groter is dan 7 kilo. Voor ruimbagage geldt dat je maximaal 20 kilo gratis mag meenemen. Elk stuk ruimbagage mag een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm hebben als je van / naar Jakarta, Denpasar of Ujungpandang vliegt en een maximale omtrek van 277 cm als je van / naar Medan of Balikpapan vliegt. Sportuitrusting zoals een fiets of surfplank wordt gerekend tot de ruimbagage maar wordt alleen vervoerd als er genoeg ruimte in het laadruim is. Wil je meer bagage meenemen, dan dien je hiervoor extra te betalen. Ga naar de website van Citilink als je wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken en wat de overbagagetarieven zijn.

Reizigers die met Citilink gaan vliegen dienen altijd voor stoelreserveringen te betalen. De tarieven zijn afhankelijk van het type stoel, waarbij geldt dat zogenaamde Green Seats (stoelen vooraan in het vliegtuig) duurder zijn dan standaard stoelen. De kosten voor het reserveren van een stoel variëren van IDR 30.000 tot IDR 110.000. Reserveer je vooraf geen stoel, dan wordt er tijdens het inchecken gratis een stoel aan je toegewezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet op jouw favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten.

Bij Citilink hoef je geen administratiekosten te betalen. Wel dien je voor optionele extra’s te betalen, zoals een stoelreservering of extra ruimbagage, en kan Citilink kosten in rekening brengen voor ticketwijzigingen- en/of annuleringen, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Als je met Citilink vliegt dien je op alle vluchten voor drankjes, versnaperingen en maaltijden te betalen. Op korte vluchten kun je aan boord uitsluitend drankjes en snacks kopen, op langere vluchten is het tevens mogelijk vooraf een warme maaltijd bestellen die tijdens je vlucht wordt geserveerd. Je hebt daarbij de keuze uit talloze heerlijke Indonesische en Westerse gerechten, zoals nasi goreng, nasi campur, nasi kuning en spaghetti bolognese. Citilink biedt aan boord geen inflight entertainment programma. Wel bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine van Citilink, dat boordevol interessante wetenswaardigheden en (reis)tips staat. Ook bevindt zich in elke stoelzak een catalogus met cadeauartikelen en souvenirs. Drankjes en snacks aan boord kunnen uitsluitend contant betaald worden, cadeauartikelen kunnen ook met creditcard worden afgerekend.

De punctualiteit van Citilink is redelijk tot goed te noemen. Volgens het Indonesian Department of Transport bedroeg het punctualiteitspercentage van Citilink in 2013 gemiddeld 77,78%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.