Kaart

Nice - Amsterdam

Vluchtinformatie van Nice naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 54

Directe luchtvaartmaatschappijen

7

Vluchten per week

32

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 979 kilometer

2u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Nice – Amsterdam

 

Nice - Amsterdam

 

Wanneer zijn vliegtickets van Nice naar Amsterdam het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Frankrijk naar Nederland zijn in de meeste gevallen het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming meestal wat lager dan gemiddeld. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht. Lees ook 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets voor nóg meer tips over het vinden van vliegtickets Nice Amsterdam.

 

Als je reisdata flexibel zijn en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Nice naar Amsterdam de laagste prijs hebben, dan kun je het beste in de hele maand zoeken want dan zie je in één oogopslag wanneer de betreffende tickets het goedkoopst zijn. Wil je nog niet meteen gaan boeken, gebruik dan het handige Prijsalarm van Skyscanner om de prijs van het vliegticket waar jouw oog op gevallen is in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm ingesteld hebt krijg je automatisch een melding zodra de prijs van het vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Nice naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Nice naar Amsterdam worden uitgevoerd door KLM, Easyjet en Transavia. Indirecte vluchten van Nice naar Amsterdam zijn mogelijk met onder meer Air France, Swiss en Lufthansa.

 

Hoe lang is het vliegen van Nice naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Nice naar Amsterdam duren gemiddeld 2 uur. Neem je een indirecte vlucht, dan kan je vliegreis tussen de 4 en 10 uur in beslag nemen, je totale reistijd is in dat geval afhankelijk van waar je dient over te stappen en hoe lang je overstaptijd duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Nice

 

Vluchten van Nice naar Amsterdam vertrekken vanaf Nice Côte d'Azur Airport, dat 6 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad ligt. Vanaf de binnenstad van Nice is Nice Côte d'Azur Airport eenvoudig en snel te bereiken.

 

Van het centrum van Nice naar Nice Côte d'Azur Airport: Als je van plan bent om met het openbaar vervoer vanaf het centrum van Nice naar het vliegveld te gaan reizen, dan kun je het beste bus 99 of bus 98 nemen. Reizigers die weinig of geen bagage bij zich hebben kunnen ook met de trein van Gare de Nice Ville naar Nice-Saint-Augustin gaan en vanaf daar naar het vliegveld lopen (ca. 1,2 km, dus ongeveer 20 minuten lopen) of een motortaxi nemen. Momenteel wordt er een tramlijn aangelegd op het vliegveld van Nice, waarmee je in de toekomst vanaf het Place Masséna in het centrum van Nice rechtstreeks naar het vliegveld kunt rijden. Moet je op het vliegveld van Nice een auto huurauto inleveren, dan kun je het beste binnendoor via de Boulevard René Cassin naar de luchthaven van Nice gaan. Een autorit vanaf het centrum van de stad naar de luchthaven van Nice duurt ongeveer 20 minuten. Echter, tijdens de spits kan de totale reistijd oplopen tot wel drie kwartier.

 

Wanneer op Nice Côte d'Azur Airport aanwezig zijn: Bekijk op de website van je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op de luchthaven van Nice aanwezig dient te zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegveld Amsterdam

 

Amsterdam heeft 1 vliegveld, te weten Amsterdam Airport Schiphol. De luchthaven van Amsterdam bevindt zich 9 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Je kunt op verschillende manieren vanaf het vliegveld van Amsterdam naar je eindbestemming reizen.

 

Van Schiphol naar het centrum van Amsterdam: Als je vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam wil gaan kun je het beste de trein nemen. Het treinstation bevindt zich op Schiphol Plaza in de kelderverdieping en is vanuit de aankomsthal gemakkelijk te voet te bereiken. Op dit treinstation stoppen behalve treinen richting het centrum van de stad ook treinen naar onder meer Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Utrecht. Daarnaast kun je hier enkele internationale treinen nemen, waaronder de Thalys. De treinrit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkeltje. Er zijn ook diverse bussen die vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam en omgeving rijden, waaronder lijn 69 en lijn 397 (Amsterdam Airport Express), welke naar het Leidseplein rijdt. Loop hiervoor naar de bushaltes die zich buiten aan de voorkant van Schiphol Plaza bevinden. Hier vind je ook de officiële taxistandplaats.

 

Als je op Amsterdam Airport Schiphol een auto wil gaan huren en vervolgens naar het centrum van Amsterdam wil rijden dien je vanaf het vliegveld de borden naar de A4 richting Utrecht / Haarlem / Amsterdam te volgen. Vervolgens neem je de afslag naar de A10 en daarna afslag S112, waarna je borden naar het centrum van Amsterdam ziet. Een autorit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt zonder files en opstoppingen meestal niet langer dan een klein half uurtje.

 

Visum Amsterdam

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft uiteraard geen visum aan te vragen om van Nice naar Amsterdam te vliegen, want Frankrijk behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Amsterdam

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Amsterdam

 

Nederland heeft een gematigd klimaat met milde zomers en niet al te koude winters. In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur gemiddeld 20C, en in de winter wordt het meestal niet kouder dan 5C. Alle seizoenen zijn geschikt voor een stedentrip naar Amsterdam, maar als je niet van mensenmassa’s houdt kun je het beste in de maanden januari, februari of november een stedenreis naar Amsterdam gaan maken, want dan is het in de hoofdstad van Nederland relatief het rustigst.

 

Vervoer in Amsterdam

 

In het centrum van Amsterdam kun je gebruik maken van trams, bussen en de metro. Een enkele reis met het openbaar vervoer kost €3,00. Met dit enkeltje, dat je bij de chauffeur of conducteur koopt, kun je 1 uur reizen in alle vormen van openbaar vervoer (met uitzondering van de trein) in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol en Weesp. Mocht je van plan zijn om veel van het openbaar vervoer gebruik te gaan maken dan kun je het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen die 1 tot 7 dagen geldig is en waarmee je onbeperkt met alle trams, bussen en de metro kunt reizen. De kosten voor deze kaart bedragen €7,50 tot €34,50, afhankelijk van hoeveel dagen je meerdagenkaart telt.

 

Zien en doen in Amsterdam

 

Gratis doen in Amsterdam: de beste tips en uitjes

Wat te doen in Amsterdam-Noord: de ultieme gids met hotspots

Romantiek ten top met deze 10 Valentijntips in Amsterdam

10x bijzonder en origineel overnachten in Amsterdam

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per september 2018

 

Amsterdam: vliegvelden

Amsterdam: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Amsterdam

Vergelijk hier hotels in Amsterdam

Autoverhuur in Amsterdam

Vind hier huurauto’s in Amsterdam

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.