Kaart

S7 Airlines

S7 Airlines, officieel PJSC Siberia Airlines geheten, is een Russische luchtvaartmaatschappij die de luchthavens Domodedovo International Airport in Moskou en Tolmachevo Airport in Novosibirsk als belangrijkste thuisbases heeft. De maatschappij werd opgericht in 1957 en is sinds 2008 wat betreft binnenlandse vluchten de grootste luchtvaartmaatschappij van het land. S7 Airlines vliegt naar ruim 87 bestemmingen in Rusland, Azië, Europa en het Midden-Oosten. S7 Airlines is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld, een samenwerkingsverband waartoe onder meer ook British Airways en Iberia behoren. S7 Airlines heeft twee dochtermaatschappijen, te weten Globus Airlines en Charlie Airlines. De vloot van S7 Airlines bestaat uit voornamelijk Boeing en Airbus toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met S7 Airlines

Inchecken S7 Airlines

Bij S7 Airlines kun je zowel online, via je mobiele telefoon of op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken is bij S7 Airlines heel eenvoudig en kan bij de meeste vluchten vanaf 30 uur tot uiterlijk 50 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je ingecheckt hebt kun je de instapkaart printen of laden op je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven en geef je je bagage uiterlijk 40 minuten voor vertrek af bij het bagage afgiftepunt van S7 Airlines. Check je liever in op het vliegveld, dan loop je naar een incheckmachine (waar beschikbaar) of incheckbalie van S7 Airlines, dit kan tot uiterlijk 40 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Het is echter raadzaam altijd minimaal 1 tot 2 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn, want de douane- en beveiligingscontroles kunnen soms langer duren dan verwacht. De gate sluit bij S7 Airlines altijd 25 minuten voor vertrek. Kom je te laat, dan mag je niet meer instappen en wordt je vliegticket ongeldig verklaard.

Bagage S7 Airlines

Hoeveel handbagage je mag meenemen hangt bij S7 Airlines af van je ticketklasse. Vlieg je met een Economy Basic of Economy Flex ticket, dan mag je 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo en een maximale omtrek van 55 х 40 х 20 cm (inclusief handvaten, opbergvakken en wielen) meenemen. Reis je met een Business Basic of Business Flex ticket, dan is je handbagagelimiet 2 stuks met een totaalgewicht van maximaal 15 kilo waarbij de maximale omtrek per stuk handbagage 55 х 40 х 20 cm is, inclusief handvaten, opbergvakken en wielen. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mee mag nemen hangt eveneens af van je ticketklasse. Vlieg je met een Economy Basic ticket, dan mag je maximaal 1 stuk ruimbagage van 23 kilo inchecken, hiervoor moet wel extra betaald worden. Reis je met een Economy Flex ticket, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken. Reis je met een Business Basic ticket, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 32 kilo gratis inchecken. Vlieg je met een Business Flex ticket, dan is je ruimbagagelimiet 2 stuks met een maximaal gewicht van 32 kilo elk. De maximale omtrek (l + b + h) van elk stuk ruimbagage is ongeacht de ticketklasse altijd maximaal 203 cm. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij met jouw ticket (gratis) mag inchecken, gebruik dan de handige bagagecalculator die op de website van S7 Airlines te vinden is.

Stoelen reserveren S7 Airlines

Bij S7 Airlines dien je voor het reserveren van stoelen in de Economy Class te betalen, de kosten variëren daarbij van 300 Roebel voor een standaard stoel tot 1000 Roebel voor een voorkeursstoel (bv. stoel met extra beenruimte). Reizigers die een stoel bij de nooduitgang wensen dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden, raadpleeg hiervoor de website van S7 Airlines. Silver, gold en platinum kaarthouders mogen gratis een stoel reserveren.

Boekingskosten S7 Airlines

Bij S7 Airlines hoef je als je online een ticket boekt geen boekingskosten te betalen. Wel kunnen er afhankelijk van het tickettype dat je hebt geboekt kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen en annuleren van tickets. Ook dien je te betalen voor optionele services, zoals een stoelreservering en (extra) bagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van S7 Airlines zijn alle drankjes en maaltijden inbegrepen. Wat je geserveerd krijgt hangt af van de vliegduur van je reis, maar vaak is dit een warme maaltijd en soms ook tussendoortjes en zelfs een tweede maaltijd. Op veel lange afstandsvluchten heb je bovendien de beschikking over een persoonlijk in-flight entertainment systeem, waarop je onder meer films kunt kijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine S7 Magazine, dat boordevol reistips en –inspiratie staat. Daarnaast kun je aan boord van alle internationale vluchten van S7 Airlines belastingvrije artikelen kopen, het aanbod kun je vinden in de catalogus die eveneens in de stoelzak voor je zit.

Punctualiteit S7 Airlines

S7 Airlines is volgens statistisch bureau Flightstats een van de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het punctualiteitspercentage van S7 Airlines bedroeg in oktober 2015 zo’n 94,74%.

S7 Airlines

5,0/5
Gebaseerd op 26316 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.