Kaart

UTair

UTair, formeel UTair Aviation geheten, is een Russische luchtvaartmaatschappij uit West- Siberië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Khanty-Mansiysk Airport. De luchtvaartmaatschappij, die de luchthavens Surgut International Airport en Vnukovo International Airport als thuisbasis gebruikt, werd opgericht in 1967 en vliegt tegenwoordig naar meer dan 72 bestemmingen in Europa en Azië, waaronder Berlijn, Wenen, Milaan, Karachi, Denpasar, Archangelsk en Moskou. UTair is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codehare agreement met Turkish Airlines. Het frequent flyer programma van UTair heet Status.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met UTair

Inchecken UTair

Bij UTair kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken is uitsluitend mogelijk op routes buiten Europa (met uitzondering van vluchten van / naar Litouwen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije) en kan vanaf 24 uur tot 45 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten en je bagage kun je vervolgens vanaf tot 50 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig afgeven bij het bagage afgiftepunt op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven of is online inchecken op jouw route niet mogelijk, dan kan je uiterlijk tot 50 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op de luchthaven inchecken. Het wordt echter wel aangeraden om minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op het vliegveld, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name op drukke vliegvelden. Wil je weten of je op jouw luchthaven van vertrek online kunt inchecken, raadpleeg dan de website van UTair.

Bagage UTair

Als je met UTair gaat vliegen mag je als je een Economy Light, Standard of Flexible ticket hebt geboekt 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo en maximaal 55 x 40 x 20 cm meenemen in de cabine, en als je een Economy Comfort of Business ticket hebt geboekt 2 stuks handbagage van maximaal 10 kilo en 55 x 40 x 20 cm elk. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is afhankelijk van je ticketklasse. Als je een Economy ticket hebt geboekt mag je maximaal 1 stuk ruimbagage van 23 kilo gratis inchecken. Heb je een Economy Comfort ticket, dan mag je 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken en heb je een Business ticket dan is je bagagevrijstelling zelfs 2 stuks ruimbagage van 32 kilo elk. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage mag nooit groter zijn dan 203 cm. Sportuitrustingen (bijvoorbeeld een fiets of surfplank) worden tot de reguliere bagagevrijstelling gerekend, behalve als je een Economy Light ticket hebt geboekt. Voor Status elite kaarthouders, alsmede voor passagiers die met baby’s tot 2 jaar reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Als je meer ruimbagage wilt meenemen dan voor jouw vliegklasse en frequent flyer status is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je bestemming en worden berekend per stuk overbagage. Wil je weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht of wat de overbagagetarieven zijn, raadpleeg dan de website van UTair.

Stoelen reserveren UTair

Zodra je vliegtickets UTair boekt worden er automatisch stoelen aan je toegewezen. Ben je niet tevreden met je stoel, dan kun je deze wijzigen op het moment dat je gaat inchecken. Voor het reserveren van stoelen bij de nooduitgang gelden speciale voorwaarden, bekijk de website van UTair als je hier meer over wilt weten.

Boekingskosten UTair

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij UTair geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets zijn wel kosten verbonden en Economy Light en Standard tickets zijn niet restitueerbaar.

Service aan boord

Bij UTair dien je op alle vluchten die het ‘new meals service’ concept aanbieden in de Economy Class voor alle drankjes, snacks en maaltijden te betalen, in de Economy Comfort en Business Class is dit daarentegen allemaal gratis. In elke stoelzak zit een Sky Bistro menukaart, met een royale keuze aan alcoholische en niet-alcoholische dranken, snacks en lichte maaltijden. Reizigers in de Economy Comfort en Business Class krijgen afhankelijk van de vliegduur een driegangenmaaltijd of lichte koude maaltijd geserveerd en hebben een zeer ruime keuze aan dranken. UTair biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma, als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een tablet, laptop of boek meenemen. Op alle internationale vluchten worden belastingvrije artikelen verkocht, de volledige collectie is te vinden in het Sky Shop Magazine. Aan boord kun je contant of met een creditcard (Visa / MasterCard / JCB) betalen.

Punctualiteit UTair

De punctualiteit van UTair is goed te noemen, volgens de website van UTair staat de maatschappij in de top 3 van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen in Rusland en was in 2016 slechts 1,2% van al hun vluchten vertraagd.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.