Kaart

Volaris

Volaris is een Mexicaanse budgetmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Mexico City, de hoofdstad van Mexico. De low-cost airline is opgericht in 2004 en heeft Guadalajara International Airport, Mexico City International Airport en Tijuana International Airport als belangrijkste thuisbases. Volaris is de één na grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico (de nationale luchtvaartmaatschappij Aeromexico is de grootste) en vliegt naar meer dan 65 bestemmingen in Mexico en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Cancun, Los Angeles en Monterrey. De prijsvechter uit Mexico is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met de Duitse budgetmaatschappij Condor. Volaris heeft één dochtermaatschappij, te weten Volaris Costa Rica.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Volaris

Inchecken Volaris

Wie de rijen op het vliegveld wil vermijden kan het beste online of met de smartphone inchecken, ga daarvoor naar de website of download de app van Volaris, klik op vervolgens op Check-In en vul de benodigde gegevens in. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan meestal vanaf 72 uur (binnenlandse vluchten) of 24 uur (internationale vluchten) tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Lukt het niet om je instapkaart uit te printen of is online inchecken niet mogelijk dan kun je gratis inchecken bij een incheckbalie van Volaris op de luchthaven of daar je instapkaart gratis laten uitprinten. Volaris adviseert om bij binnenlandse vluchten minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven en bij internationale vluchten minimaal 3 uur voor vertrek, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen.

Bagage Volaris

Op binnenlandse vluchten mag je bij Volaris één stuk ruimbagage gratis inchecken dat een omtrek (l x b x h) heeft van maximaal 157 cm en niet meer dan 23 kilo weegt. Daarnaast mag je op binnenlandse vluchten maximaal 2 stukken handbagage mee aan boord nemen die elk niet groter zijn dan 24 x 39 x 39 cm. Wil je meer meenemen dan kun je de extra ruimbagage het beste van tevoren online bijboeken, want als je pas op de luchthaven gaat betalen ben je een stuk duurder uit. Op internationale vluchten mag je 2 stukken handbagage mee aan boord nemen die elk niet groter zijn dan 24 x 39 x 39 cm. Voor ruimbagage dien je afhankelijk van in welk tarief je het ticket hebt geboekt op internationale vluchten altijd bij te betalen, waarbij geldt dat elk stuk ruimbagage een maximale omtrek van 157 cm mag hebben en niet meer dan 23 kilo mag wegen. De kosten van het inchecken van ruimbagage op internationale vluchten hangen onder meer af van de grootte van je koffer, het seizoen waarin je vliegt, het aantal koffers dat je in totaal wenst in te checken en op welke manier je de ruimbagage bijboekt. Bezoek de website van Volaris als je precies wilt weten hoeveel het kost om jouw ruimbagage mee te nemen op een internationale vlucht.

Stoelen reserveren Volaris

Bij Volaris dien je altijd voor stoelreserveringen te betalen. De kosten van je stoelreservering hangen af van hoe je reserveert (online, via de klantenservice of op de luchthaven), de route die je vliegt en het type stoel dat je wenst. Voor het reserveren van standaard stoelen betaal je op binnenlandse vluchten tussen de MX$ 114 en MX$ 150 en op internationale vluchten tussen de US$ 10,99 en US$ 15. Reserveer je vooraf geen stoel, dan krijg je tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen. Het risico bestaat dan wel dat je niet op je favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Volaris

Volaris brengt geen boekingskosten in rekening, en ook aan het betalen met bijvoorbeeld een creditcard zijn geen extra kosten verbonden. Wel dien je bij Volaris voor diverse optionele diensten te betalen, zoals het reserveren van stoelen, een prijsblokkering, ticketwijzigingen en het inchecken van ruimbagage.

Service aan boord

Voor alle drankjes en versnaperingen aan boord dient bij Volaris betaald te worden. In de stoelzak voor je bevindt zich de menukaart Entre Nubes, waarin een uitgebreide selectie aan snoep, koek, snacks, sandwiches, tussendoortjes en lichte maaltijden staat. Daarnaast kun je bij Volaris kiezen uit diverse warme, koude en alcoholische dranken. Ook wordt er aan boord speelgoed verkocht en accessoires om je reis comfortabeler te maken, zoals een reistoilettasje en een set met een nekkussentje, slaapsokken en een oogmasker. Je kunt aan boord contant betalen (alleen Mexicaanse peso’s), maar met een creditcard afrekenen is ook mogelijk. Naast de menukaart vind je in de stoelzak voor je ook het boordmagazine van Volaris, waarin je interessante informatie over reisbestemmingen kunt vinden.

Punctualiteit Volaris

De punctualiteit van Volaris is zeer goed, het punctualiteitspercentage van april 2016 tot maart 2017 bedroeg volgens statistisch bureau OAG ca. 81%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.