Kaart

Kuwait Airways

Kuwait Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Koeweit en heeft Kuwait International Airport als thuisbasis. De maatschappij, die in 1953 werd opgericht, vliegt naar meer dan 34 internationale bestemmingen in het Midden-Oosten, India, Europa, Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. Kuwait Airways is aangesloten bij de Arab Air Carriers Organization en heeft codeshare agreements met diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Alitalia, Ethiopian Airlines en Yemenia.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Kuwait Airways

Inchecken Kuwait Airways

Bij Kuwait Airways kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Check je het liefst online in, dan kan dat bij de meeste vluchten (raadpleeg de website van Kuwait Airways als je wilt weten of online inchecken vanaf jouw luchthaven van vertrek mogelijk is) vanaf 24 uur tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart of e-receipt uitprinten. Daarna ga je naar de luchthaven, waar je eventuele bagage uiterlijk 2 uur voor vertrek kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Kuwait Airways en afhankelijk van je luchthaven van vertrek je e-receipt kunt omwisselen tegen een instapkaart. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 2 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn. Voor alle vluchten geldt dat je uiterlijk 30 minuten voor het geplande vertrek van je vliegtuig bij de gate moet zijn.

Bagage Kuwait Airways

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Kuwait Airways gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 7 kilo weegt en niet groter is dan 56 x 46 x 25 cm. Daarnaast mag je een klein persoonlijk item meenemen, zoals een klein handtasje, een laptop of camera. Reizigers in de Business, First en Royal Class mogen 1 stuk handbagage meenemen dat niet zwaarder is dan 11 kilo en niet groter is dan 56 x 46 x 25 cm. Ook in de Business Class mag je daarnaast een klein persoonlijk item meenemen, zoals een klein handtasje, een laptop of camera. Wat betreft de ruimbagage mag je als je in de Economy Class vliegt maximaal 2 stuks van 23 kilo elk inchecken, en in de Business, First en Royal Class maximaal 2 stuks van 32 kilo elk. Daarbij geldt dat de omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage in de Economy en Business Class niet groter mag zijn dan 158 cm en in de First en Royal Class niet groter dan 300 cm. Voor passagiers die met een baby reizen en elite-leden gelden ruimere bagagevrijstellingen. Heb je meer bagage bij je dan is toegestaan voor jouw vliegklasse, dan dien je voor overbagage te betalen. Raadpleeg de website van Kuwait Airways voor een compleet overzicht van alle bagageregels en overbagagetarieven.

Stoelen reserveren Kuwait Airways

Als je vliegtickets bij Kuwait Airways gaat boeken kun je tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna gratis standaard en voorkeursstoelen reserveren. Daarnaast kun je ook tijdens het online inchecken zelf gratis een stoel kiezen of een eerder gereserveerde stoel wijzigen. Aan stoelen bij de nooduitgang (gratis beschikbaar zolang de voorraad strekt) zijn speciale voorwaarden verbonden.

Boekingskosten Kuwait Airways

Kuwait Airways brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er extra kosten verbonden zijn aan het wijzigen of annuleren van een vliegticket of de aankoop van optionele diensten, zoals extra bagage. Op de website van Kuwait Airways kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Service aan boord

Op alle vluchten van Kuwait Airways zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. Aan boord van Kuwait Airways vluchten worden alleen niet-alcoholische dranken geserveerd, het is ook niet toegestaan die zelf mee aan boord te nemen en te nuttigen. Hoe hoger de vliegklasse je vliegt, hoe meer luxe en comfort je kunt verwachten, waaronder exclusieve maaltijden en stoelen die je kunt veranderen in een echt bed. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van Kuwait Airways genaamd Sougha Magazine, dat boordevol handige reistips en interessante wetenswaardigheden staat. Ook kun je op alle internationale vluchten van Kuwait Airways aan boord belastingvrije artikelen kopen, waaronder parfums, accessoires en andere luxe cadeaus.

Punctualiteit Kuwait Airways

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Kuwait Airways.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.