Kaart

Vluchten van Istanboel naar Antalya

Vluchtinformatie van Istanboel naar Antalya

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 21

Directe luchtvaartmaatschappijen

7

Vluchten per week

279

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 473 kilometer

1u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Himalaya Airlines

Antalya

1 luchthaven

Bent u op dit moment in Istanbul of omgeving en wilt u in Antalya van de zon gaan genieten? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Istanbul naar Antalya kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Antalya naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere nuttige reisinformatie die handig is om te weten als u in Istanbul bent en vliegtickets Antalya gaat kopen.

Luchtvaartmaatschappijen

Wie van Istanbul naar Antalya gaat vliegen kan vertrekken vanaf twee vliegvelden, te weten Istanbul Atatürk Airport en Sabiha Gökçen International Airport. Istanbul Atatürk Airport is de grootste luchthaven van de stad en bevindt zich ca. 24 kilometer ten westen van het centrum, in het Europese gedeelte van de stad. Sabiha Gökçen International Airport bevindt zich ca. 35 kilometer ten zuidoosten van de stad, in het Aziatische gedeelte van Istanbul. Beide vliegvelden zijn gemakkelijk met de auto en het openbaar vervoer te bereiken, de keuze van uw vliegveld van vertrek kunt u daarom laten afhangen van waar u in Istanbul verblijft en/of de prijs van het vliegticket. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Istanbul Atatürk Airport naar Antalya aanbieden zijn onder meer Atlas Global, Turkish Airlines en Onur Air. Vanaf Sabiha Gökçen International Airport kunt u vliegen met onder meer Pegasus Airlines, SunExpress en Turkish Airlines.

Paspoort en visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort kunt u met het geldige visum dat u kreeg toen u Turkije binnenkwam naar Antalya vliegen, u hoeft dus geen nieuw visum aan te vragen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Wanneer u van Istanbul naar Antalya gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op het vliegveld van Istanbul, zodat u voldoende tijd heeft voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u geland bent op Antalya Airport dient u, nadat u uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van met welke vorm van transport u vanaf de luchthaven verder wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Istanbul en Antalya, een jetlag is dus niet te verwachten bij deze reis. Indien u een rechtstreekse vlucht van Istanbul naar Antalya neemt bent u ca. 1 uur en 1 kwartier onderweg.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u via uw hotel in Antalya geen shuttlebus heeft geregeld en als er ook geen huurauto voor u klaarstaat dan kunt u ook ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar uw eindbestemming reizen. Neem daarvoor op Antalya International Airport buslijn 600, die elk half uur naar het centrum van Antalya rijdt. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, loop naar de Taxi Piazza (taxistandplaats) die zich vlak bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

In Antalya kunt u ’s zomers genieten van een gemiddelde dagtemperatuur van 25 tot 30 C. ’s Blijft het kwik bij zo’n 12 C steken. De prijzen in Antalya zijn vergelijkbaar met die van Istanbul maar liggen uiteraard wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.