Kaart

Luxair

Luxair, dat officieel Luxair SA Société Luxembourgeoise de Navigation Aérienne heet, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Luxemburg en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis op Luxembourg Findel Airport gevestigd, nabij het Luxemburgse stadje Sandweiler. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1962 en vliegt tegenwoordig naar ruim 64 internationale bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Mediterrane gebied en het Midden-Oosten. Daarnaast voert Luxair chartervluchten en seizoensvluchten uit naar diverse bestemmingen in en rondom Europa. Luxair is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder andere Air France, Lufthansa en Turkish Airlines. Daarnaast deelt Luxair het airmilesprogramma “Miles & More” met Lufthansa.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Luxair

Inchecken Luxair

Bij Luxair kun je op vier manieren inchecken: online, via je smartphone, via een self service kiosk (alleen op de luchthavens van Geneve, Hamburg, London City, Luxemburg, München en Parijs) of bij een incheckbalie op de luchthaven. Zelf online of via je smartphone inchecken is het snelst en kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je online of via je smartphone hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens kun je als je bent aangekomen op de luchthaven je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt. Wil je liever op het vliegveld inchecken, dan kun je meestal vanaf 2 of 3 uur tot 60 minuten voor vertrek terecht bij een incheckbalie of selfservice kiosk van Luxair. Het wordt echter aangeraden om altijd 2 tot 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Bagage Luxair

De hoeveelheid handbagage die je bij Luxair mag meenemen in de cabine hangt af van de klasse waarin je vliegt. Reis je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en de maximale afmetingen heeft van 55 x 40 x 23 cm, inclusief handgrepen, zijvakken en wielen. Vlieg je in de Business Class, dan mag je 2 stuks handbagage van maximaal 8 kilo en 55 x 40 x 23 cm elk meenemen. Daarnaast mag je in elke klasse maximaal 1 klein persoonlijk item meenemen, zoals een handtasje, schoudertas of laptop. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt eveneens af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo inchecken en met een Business ticket maximaal 2 stuks ruimbagage van elk 32 kilo en een golftas. Voor frequent flyer kaarthouders en passagiers die met een baby reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Voor overbagage wordt een standaard tarief berekend. Is je ruimbagage te zwaar (tot maximaal 32 kilo), dan wordt er €50 in rekening gebracht, en neem je teveel stukken bagage mee dan betaal je €75 per stuk overbagage. Voor bijzondere bagage zoals een sportuitrusting of fiets dien je standaard €50 per stuk bagage te betalen.

Stoelen reserveren Luxair

Als je met Luxair gaat vliegen kun je tijdens het boekingsproces geen stoelen reserveren, pas als je gaat inchecken kun je een stoel kiezen. Wil je naast je reisgezelschap zitten of geef je de voorkeur aan een bepaalde stoel, zorg dan dat je zo snel als dit mogelijk is (vanaf 24 uur voor vertrek) online of via je smartphone incheckt.

Boekingskosten Luxair

Bij Luxair worden geen boekingskosten in rekening gebracht. Wel dien je voor ticketwijzigingen- en annuleringen te betalen, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Alle maaltijden, drankjes en snacks zijn bij Luxair inbegrepen in de ticketprijs, je hoeft hier dus niet aan boord extra voor te betalen. Op korte vluchten krijg je in de Economy Class een drankje en kleine snack aangeboden, en op lange vluchten een snack, broodje of sandwich. In de Business Class is de catering iets royaler en krijg je een ontbijt of snackbox, afhankelijk van het tijdstip van je vlucht, en heb je een ruimere keuze uit verschillende alcoholische en niet-alcoholische dranken. Heb je vanwege religieuze of gezondheidsredenen speciale dieetwensen dan kun je dit uiterlijk 48 uur voor je vlucht kenbaar maken via de telefonische klantenservice van Luxair, je krijgt dan tijdens je vlucht een speciale maaltijd of snack geserveerd. Vlieg je met je kind in de Business Class, dan kun je voor je kind een speciale kindermaaltijd aanvragen. De vliegtuigen van Luxair beschikken niet over een entertainment systeem, dus als je je tijdens de vlucht niet wilt vervelen kun je het beste je eigen laptop, tablet of smartphone meenemen, mits het mogelijk is deze in vliegtuigmodus te zetten. Wel vind je in elke stoelzak het boordmagazine van Luxair, dat boordevol handige reistips en informatie over Luxair bestemmingen staat.

Punctualiteit Luxair

De punctualiteit van Luxair is zeer goed te noemen, het punctualiteitspercentage bedroeg volgens statistisch bureau OAG van april 2016 tot maart 2017 gemiddeld zo’n 84,9%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.