Kaart

Winair

Winair, voluit Windward Islands Airways International NV geheten, is een luchtvaartmaatschappij op Sint Maarten die staatseigendom is. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1958 en gebruikt Princess Juliana International Airport als thuisbasis. Winair voert vluchten uit naar 11 regionale bestemmingen op de Antillen, waaronder Curaçao, Sint Eustatius, Saba, Puerto Rico, Haiti en Guadeloupe. Winair heeft een kleine vloot van 7 toestellen, te weten een ATR 42-500/600, vijf De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otters en een McDonnell Douglas MD-80. De Antilliaansee luchtvaartmaatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Air France en Air Antilles Express. Daarnaast heeft Winair samenwerkingsverbanden met onder meer United Airlines, Delta Air Lines en Insel Air.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Winair

Inchecken Winair

Bij Winair kun je uitsluitend bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken, online of via je mobiele telefoon inchecken is nog niet mogelijk. Bij alle vluchten adviseert Winair om minimaal 90 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig op de luchthaven te zijn. De incheckbalies van Winair sluiten bij alle vluchten 30 minuten voor vertrek (let op, in San Juan 1 uur voor vertrek), maar Winair behoudt zich wel het recht voor om je van de vlucht af te halen als je je niet minimaal 60 minuten voor vertrek van je vlucht hebt gemeld bij de incheckbalie. Bij alle vluchten dien je uiterlijk 30 minuten voor vertrek bij de gate te zijn, anders loop je het risico dat je stoelreservering komt te vervallen en je stoel aan iemand anders wordt gegeven.

Bagage Winair

De hoeveelheid handbagage die je bij Winair aan boord mag meenemen hangt af van het type toestel waarmee je vliegt. Ga je vliegen met een Twin Otter, dan mag je slechts 1 stuk handbagage van maximaal 3 kilo in de cabine meenemen, bij de overige toestellen geldt een maximaal gewicht van 7 kilo. Je stuk handbagage mag niet al te groot zijn en dient onder de stoel voor je te passen, de meeste rolkoffertjes kunnen dus niet als handbagage worden meegenomen. Naast het genoemde stuk handbagage mag je kleine persoonlijke accessoires bij je hebben, zoals een klein laptoptasje, een camera of een handtasje. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is maximaal 1 stuk van 23 kilo met een maximale omtrek (l + b + h) van 157 cm. Wil je meer meenemen, dan dien je voor overbagage te betalen. De prijzen zijn afhankelijk van hoeveel overbagage je meeneemt en je luchthaven van vertrek en bestemming en variëren van US$25 tot US$105. Voor passagiers die met een baby reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Indien je een muziekinstrument wenst mee te nemen dan dien je hiervoor extra te betalen. Sportuitrusting zoals een golftas wordt gerekend tot de gewone ruimbagagevrijstelling. Voor een fiets bedraagt het standaard tarief US$50 per vlucht, maar deze kan alleen worden meegenomen als er genoeg plek in het laadruim is. Surfplanken kunnen vanwege ruimtegebrek nooit worden geaccepteerd. Op de website van Winair kun je meer informatie vinden met betrekking tot hoeveel ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen.

Stoelen reserveren Winair

Wie met Winair gaat vliegen kan tijdens het boekingsproces geen stoel reserveren. Als je incheckt op de luchthaven krijg je gratis een stoel toegewezen, waarbij je natuurlijk wel je voorkeuren aan het grondpersoneel van Winair kenbaar kunt maken.

Boekingskosten Winair

Bij online ticketreserveringen worden bij Winair geen boekingskosten in rekening gebracht. Als je online boekt kun je met American Express, Discover, MasterCard en Visa betalen, koop je je ticket bij een kantoor van Winair dan kun je ook met contant geld afrekenen. Alle Winair vliegtickets zijn niet restitueerbaar.

Service aan boord

Je zult aan boord van Winair vluchten geen stewards en stewardessen vinden want daarvoor zijn de toestellen te klein, je krijgt daarom ook geen drankjes, snacks of maaltijden geserveerd. Uiteraard mag je zelf wel eten en drinken mee aan boord nemen. Het in de cabine meenemen van alcoholische dranken is op alle vluchten van Winair verboden.

Punctualiteit Winair

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Winair.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.