Kaart

Amsterdam - Dubai

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Dubai

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 258

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

27

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 5173 kilometer

6u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Emirates

Dubai en Dubai Creek SPB

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Dubai

 

Amsterdam - Dubai

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Dubai het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar Dubai zijn doorgaans het goedkoopst als je ze 23 weken van tevoren boekt, want dan bespaar je tot wel 20% op de prijs van je ticket. Vliegen van Amsterdam naar Dubai is meestal het voordeligst in de maanden januari en februari, je bespaart dan gemiddeld 11%. Het duurst ben je uit als je in de maanden augustus en december van Amsterdam naar Dubai vliegt, dan betaal je tot wel 16% meer voor je vliegticket. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam of Eindhoven naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Dubai het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Meteen beslissen of je boekt is niet nodig, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je oog op is gevallen in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld ontvang je automatisch een bericht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Dubai?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Dubai worden aangeboden door KLM, TUI Fly en Emirates. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Dubai zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Aeroflot, Ukraine International Airlines en Royal Jordanian.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Dubai?

 

Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Dubai ben je ca. 6 uur en 30 minuten onderweg. Kies je voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Dubai dan neemt je totale reistijd tussen de 8 en 16 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Dubai vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wilt gaan is het openbaar vervoer meestal verreweg het handigst, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 9 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Bijlmer heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Dubai

 

Dubai telt 3 vliegvelden, te weten Dubai International Airport, Al Maktoum International Airport en Dubai Creek Airport. Het vliegveld Dubai Creek is echter niet in gebruik voor de commerciële burgerluchtvaart, je kunt vanaf Amsterdam dus alleen naar Dubai International Airport en Al Maktoum International Airport vliegen.

 

Vliegveld Dubai International Airport

 

Dubai International Airport is de grootste luchthaven in de regio en ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van het financiële centrum van Dubai.

 

Van Dubai International Airport naar het centrum van Dubai: Ga je het liefst met het openbaar vervoer vanaf Dubai International Airport naar het centrum van Dubai, dan kun je het beste de metro nemen, welke dagelijks tussen 6:00u en 23:00u rijdt. Daarnaast rijden diverse RTA bussen van het vliegveld van Dubai naar het centrum van de stad. Zowel de metrostations als bushaltes zijn te vinden in danwel naast Terminal 1, 2 en 3. Ga je op het vliegveld van Dubai een auto huren en vervolgens met je huurauto naar de stad rijden dan dien je vanaf het luchthaventerrein via de D70 naar de E11 te rijden en na ongeveer 10 minuten de afslag naar Financial Centre Road / D71 te nemen. Volg vervolgens de borden naar het centrum. Houd er rekening mee dat je op de E11 tol dient te betalen. Met je huurauto ben je als je niet in files en opstoppingen terecht komt binnen een kwartier in het centrum van Dubai.

 

Vliegveld Al Maktoum International Airport

 

Al Maktoum International Airport bevindt zich 37 kilometer ten zuidwesten van Dubai, nabij het stadje Jebel Ali, en wordt vooral gebruikt door chartermaatschappijen.

 

Van Al Maktoum International Airport naar het centrum van Dubai: Als je met het openbaar vervoer van Al Maktoum International Airport naar het centrum van de stad wilt reizen kun je gebruik maken van RTA bussen. Het dichtstbijzijnde metrostation is in de Ibn Battuta Mall, welke vanaf het vliegveld met een bus of taxi te bereiken is. Ga je op Al Maktoum International Airport een auto huren en vervolgens met je huurauto naar Dubai rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de borden naar de E311 te volgen richting Jebel Ali Ind / Dubai. Neem daarna bij de volgende rotonde de derde afslag naar de D53 richting Free Zone South / Port en Free Zone en blijf op de D53 rijden tot je de afslag naar de E11 ziet. Sla hier rechtsaf en rijd de E11 op richting PJA Port/ Al Sharjah. Blijf op deze snelweg, je komt dan vanzelf in het centrum van Dubai terecht. Zonder files en opstoppingen duurt een auto- of taxirit vanaf Al Maktoum International Airport naar het centrum van Dubai een kleine 40 minuten.

 

Visum Dubai

 

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om Dubai te bezoeken. Dit visum kan worden aangeschaft nadat je geland bent op het vliegveld van Dubai en is 30 dagen geldig. Je paspoort dient bij aankomst in Dubai nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Dubai

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Dubai

 

In Dubai schijnt vrijwel 365 dagen per jaar de zon, regen is dus vrij zeldzaam. De wintermaanden zijn met 25 C vrij warm, en vanaf april begint de temperatuur snel op te lopen. In de maanden juli en augustus is het in Dubai bijna ondraaglijk heet en kan het kwik zelfs naar de 50 C stijgen. Houd je niet van extreme hitte dan kun je het beste tussen eind oktober en begin april een stedenreis naar Dubai maken.

 

Vervoer in Dubai

 

Dubai heeft een goed metronetwerk. Daarnaast rijdt er een ‘hop on, hop off bus’ door de stad die je naar alle toeristische trekpleisters brengt. Ook de beige gekleurde taxi’s zijn zeer betaalbaar en een goed alternatief als je veel gewinkeld hebt of laat in de avond terugkeert naar je hotel.

 

Zien en doen in Dubai en omgeving

 

Goedkoop of gratis doen in Dubai: 10 tips

Stedentrip Dubai? 10 tips en must do’s!

Goed om te weten: de beste reistijd & het weer in Dubai

De beste hotels in Dubai voor elk budget

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Dubai: vliegvelden

Dubai: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Dubai

Vergelijk hier hotels in Dubai

Autoverhuur in Dubai

Vind hier huurauto’s in Dubai

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.