Kaart

Arik Air

Arik Air is een Nigeriaanse luchtvaartmaatschappij die met name binnenlandse en regionale vluchten uitvoert in Afrika. De maatschappij werd opgericht in 2002 en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Murtala Muhammed International Airport in Ikeja, vlakbij de hoofdstad Lagos in Nigeria. Naast deze luchthaven gebruikt Arik Air de vliegvelden Kotoka International Airport en Nnamdi Azikiwe International Airport als belangrijkste hubs. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar ruim 13 binnenlandse en 10 internationale bestemmingen, waaronder Dakar, Freetown, Banjul, Johannesburg, Dubai, Londen en New York City. Arik Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Arik Air

Inchecken Arik Air

Bij Arik Air kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken gaat verreweg het snelst en kan bij veel vluchten vanaf 24 uur tot 5 uur (internationale vluchten) of 3 uur (regionale en binnenlandse vluchten) voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten en je bagage kun je vervolgens tot 90 minuten (internationale vluchten), 45 minuten (regionale vluchten) of 30 minuten (binnenlandse vluchten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig afgeven bij het bagage afgiftepunt op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven of is online inchecken op jouw vliegveld van vertrek niet mogelijk, dan kan je vanaf 2 uur (binnenlandse vluchten), 3 uur (regionale vluchten) of 4 uur (internationale vluchten) tot uiterlijk 90 minuten (internationale vluchten), 45 minuten (regionale vluchten) of 30 minuten (binnenlandse vluchten) voor voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op de luchthaven inchecken. Het wordt echter wel aangeraden om altijd minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op het vliegveld, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen. Wil je weten of je op jouw luchthaven van vertrek online kunt inchecken, raadpleeg dan de website van Arik Air.

Bagage Arik Air

De hoeveelheid handbagage die je bij Arik Air mag meenemen in de cabine hangt af van de route die je vliegt. Op alle binnenlandse vluchten mag je maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm meenemen dat niet zwaarder weegt dan 6 kilo. Voor alle regionale en internationale vluchten geldt dat je maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm mag meenemen dat niet zwaarder weegt dan 12 kilo. Persoonlijke accessoires, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas, dienen in je enige toegestane stuk handbagage opgeborgen te worden. Op internationale vluchten is het meenemen van vloeistoffen in de handbagage in het geheel niet toegestaan. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is afhankelijk van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Op de website van Arik Air is een handige bagagecalculator te vinden waarmee in in één oogopslag kunt zien hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken. Als je meer ruimbagage wilt inchecken dan voor jouw vliegklasse en route is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming en worden berekend per kilo overgewicht of stuk overbagage. Bijzondere bagage zoals een sportuitrusting wordt altijd gerekend als overbagage en kan alleen worden vervoerd als er genoeg plek in het laadruim is.

Stoelen reserveren Arik Air

Zodra je vliegtickets Arik Air boekt worden er automatisch stoelen aan je toegewezen. Ben je niet tevreden met je stoel, dan kun je deze wijzigen op het moment dat je gaat inchecken. Bepaalde voorkeursstoelen, zoals stoelen met extra beenruimte en stoelen vooraan in het vliegtuig, kunnen alleen aan je worden toegewezen als je incheckt bij een incheckbalie op het vliegveld maar zijn doorgaans uitsluitend bestemd voor reizigers met een frequent flyer elite status. Arik Air prijst zichzelf om het feit dat de stoelen in de Economy Class op alle internationale vluchten een beenruimte hebben van ruim 86 cm, wat gemiddeld 50% meer is dan bij andere luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast zijn alle stoelen voorzien van een stopcontact waarop je je laptop, tablet of smartphone kunt aansluiten, en krijg je bij nachtvluchten een dekentje, kussentje en toiletset aangeboden.

Boekingskosten Arik Air

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij Arik Air geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets kunnen wel kosten verbonden zijn, dit is afhankelijk van je tickettype. Bij Arik Air kun je met alle veelgebruikte creditcards betalen.

Service aan boord

Als je met Arik Air gaat vliegen zijn op alle vluchten alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op korte vluchten krijg je een warme of koude drank en een snack of lichte maaltijd geserveerd, zoals een koek of sandwich. Op vluchten die langer dan 2 uur duren krijg je drankjes en een warme maaltijd opgediend, inclusief dessert. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je deze doorgeven als je je vliegticket boekt. Reizigers in de Business Class kunnen kiezen uit verschillende soorten maaltijden en hebben ook een ruimere keuze aan dranken. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van Arik Air, dat boordevol reistips en nuttige informatie staat over bestemmingen waar Arik Air op vliegt. Arik Air biedt tijdens al haar internationale vluchten een inflight entertainmentprogramma met films, muziek en spelletjes aan, waar je via een persoonlijke videoscherm gebruik van kunt maken.

Punctualiteit Arik Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Arik Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.