Kaart

New York - Amsterdam

Beste lastminuteaanbiedingen voor vluchten

Zin in een spontane reis? Het is nooit te laat om boeken. Hier is onze selectie van de beste lastminutevluchten naar Amsterdam...
Alleen geschatte laagste prijzen. Gevonden in de laatste 14 dagen.

Vluchtinformatie van New York City naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 245

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

43

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 5847 kilometer

6u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Amsterdam Schiphol: Amsterdam Schiphol.
De beste prijs op Skyscanner voor een vlucht van New York City to Amsterdam Schiphol is € 245*. Dit hebben we gevonden door te kijken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit is de goedkoopste prijs voor de hele maand.
De gemiddelde vliegtijd van New York City naar Amsterdam Schiphol is 6u 55min.
Er zijn 5 luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vliegen van New York City naar Amsterdam Schiphol.
Er zijn 43 vluchten per week van New York City naar Amsterdam Schiphol in oktober.

Goedkope vluchten van New York – Amsterdam

 

New York - Amsterdam

 

Wanneer zijn vliegtickets van New York naar Amsterdam het goedkoopst?

 

Vliegtickets van de Verenigde Staten naar Nederland zijn vaker het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen ze in de meeste gevallen onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je benieuwd bent op welke data vliegtickets van New York naar Amsterdam het goedkoopst zijn, dan kun je het beste in de hele maand zoeken want dan zie je het snelst wanneer de tickets de laagste prijs hebben. Wil je niet meteen beslissen of je boekt, gebruik dan het Prijsalarm van Skyscanner om de ticketprijzen in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm ingesteld hebt krijg je automatisch een melding als de prijs van het vliegticket waar jij interesse in hebt stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van New York naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van New York naar Amsterdam worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen KLM, United Airlines en Delta Air Lines. Indirecte vluchten van New York naar Amsterdam zijn mogelijk met onder meer Norwegian, LOT Polish Airlines, TAP Air Portugal, WOW Air, Icelandair, Lufthansa en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van New York naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van New York naar Amsterdam duren gemiddeld 7 uur en 20 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan kan je vliegreis tussen de 9 en 12 uur in beslag nemen.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in New York

 

New York heeft drie luchthavens, te weten John F Kennedy Airport (JFK), Newark Liberty International Airport en La Guardia Airport. De luchthavens John F Kennedy Airport en Newark Liberty International Airport worden vooral gebruikt voor internationale vluchten, terwijl La Guardia Airport vooral gebruikt wordt voor regionale vluchten. Als je van New York naar Amsterdam wil gaan vliegen kun je alleen vertrekken vanaf John F Kennedy Airport en Newark Liberty International Airport, je kunt dus geen vluchten boeken van La Guardia Airport naar Amsterdam.

 

Vliegveld John F Kennedy Airport

 

Van het centrum van New York naar John F Kennedy Airport: Als je vanaf Manhattan met het openbaar vervoer naar JFK wil kun je het beste met de metro gaan. Neem metro A en stap uit bij station Howard Beach JFK Airport. Daar stap je over op de Airtrain, die je naar de terminals brengt. Daarnaast zijn er diverse bussen die naar John F. Kennedy International Airport rijden, waaronder de buslijnen Q3, Q6 (Local/Limited), Q7, Q10 (Local/Limited) en B15. Als je met je huurauto naar naar John F. Kennedy International Airport gaat dien je via de Belt Parkway, Grand Central Parkway of Queens Boulevard naar de Van Wyck Expressway (I-678) te gaan en vervolgens de afslag naar de luchthaven te nemen.

 

Wanneer op John F Kennedy Airport aanwezig zijn: Check op de website van je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op JFK aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Vliegveld Newark Liberty International Airport

 

Van Newark Liberty International Airport naar het centrum van New York: Newark Liberty International Airport is niet met de metro te bereiken, maar je kunt wel als je vanuit Manhattan naar dit vliegveld wilt gaan de trein nemen naar Newark Liberty International Airport Station, of de Olympia Trails bus nemen vanaf de Port Authority Bus Terminal, Bryant Park of de Grand Central Terminal in Manhattan. Als je met de huurauto naar Newark Liberty International Airport of LaGuardia Airport gaat dien je via de I-78 en de US-1 naar de luchthaven te rijden.

 

Wanneer op Newark Liberty International Airport aanwezig zijn: Raadpleeg de informatie op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Newark Liberty International Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Amsterdam

 

Amsterdam heeft 1 vliegveld, te weten Amsterdam Airport Schiphol.

 

Vliegveld Amsterdam Airport Schiphol

 

Amsterdam Airport Schiphol ligt 9 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam.

 

Van Schiphol naar het centrum van Amsterdam: Vanaf Schiphol ben je meestal het snelst in het centrum van Amsterdam als je de trein neemt. Het treinstation bevindt zich in de kelderverdieping van Schiphol Plaza en is vanuit de aankomsthal eenvoudig te voet te bereiken. Op dit treinstation stoppen niet alleen treinen richting het centrum van de stad, maar ook treinen naar onder meer Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Utrecht. Daarnaast stoppen hier enkele internationale treinen. De treinrit van het vliegveld naar het centrum van Amsterdam duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis. Er zijn ook diverse bussen die vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam en omgeving rijden, loop hiervoor naar de bushaltes die zich buiten aan de voorkant van Schiphol Plaza bevinden. Hier bevindt zich tevens de officiële taxistandplaats.

 

Als je op Amsterdam Airport Schiphol een auto gaat huren en vervolgens naar het centrum van Amsterdam wil rijden dien je vanaf het vliegveld de borden naar de A4 richting Utrecht / Haarlem / Amsterdam te volgen. Vervolgens neem je de afslag naar de A10 en daarna afslag S112. Tenslotte volg je de borden naar het centrum van Amsterdam. Een autorit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt zonder files en opstoppingen meestal niet meer dan een klein half uurtje. Tijdens de spits kun je er echter aanzienlijk langer over doen.

 

Visum Amsterdam

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft uiteraard geen visum aan te vragen om van New York naar Amsterdam te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort bij je te dragen als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Amsterdam

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Amsterdam

 

Het klimaat van Nederland is gematigd, met milde zomers en niet al te koude winters. In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur in Amsterdam ca. 20C, in de winter ligt het kwik meestal rond de 5C. Elk seizoen is geschikt voor een stedentrip naar Amsterdam, maar de rustigste maanden zijn januari, februari en november.

 

Vervoer in Amsterdam

 

In het centrum van Amsterdam kun je gebruik maken van trams, bussen en de metro. Een enkele reis met het openbaar vervoer in de stad kost €2,90 en voor dit geld kun je 1 uur reizen in alle openbaar vervoer (met uitzondering van de trein) in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol en Weesp. Als je tijdens je verblijf in Amsterdam van plan bent om veel van het openbaar vervoer gebruik te maken dan kun je het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen die 1 tot 7 dagen geldig is en waarmee je onbeperkt van trams, bussen en de metro gebruik kunt maken. De kosten voor deze kaart bedragen €7,50 tot €34, afhankelijk van voor hoeveel dagen je een kaart koopt.

 

Zien en doen in Amsterdam

 

Gratis doen in Amsterdam: de beste tips en uitjes

Wat te doen in Amsterdam-Noord: de ultieme gids met hotspots

Romantiek ten top met deze 10 Valentijntips in Amsterdam

10x bijzonder en origineel overnachten in Amsterdam

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Amsterdam: vliegvelden

Amsterdam: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Amsterdam

Vergelijk hier hotels in Amsterdam

Autoverhuur in Amsterdam

Vind hier huurauto’s in Amsterdam

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.