Kaart

Rome Reisgids

Rome Reisgids

Dankzij haar roemrijke historie, die teruggaat tot het jaar 753 voor het begin van onze jaartelling, is Rome een populaire toeristische trekpleister die het gehele jaar door grote aantallen bezoekers uit de hele wereld trekt.  Uiteraard is Rome een waar paradijs voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur, maar ook als u van winkelen, uitgaan en andere manieren van ontspanning houdt heeft de stad veel te bieden.

Andere dingen om te doen in Rome

Indien het bekijken van antieke bouwwerken en Romeinse ruïnes uw belangrijkste doel is voor een stedentrip naar Rome dient u een strakke planning te maken, want Rome barst meer dan welke stad dan ook van de historische bezienswaardigheden. Tot de beroemdste en indrukwekkendste historische trekpleisters behoren in ieder geval het Forum Romanum, het Pantheon en het Colosseum, maar ook de Trevifontein, de Spaanse Trappen, Circus Maximus en de markten van Trajanus mag u natuurlijk niet overslaan.

Verder dient u zeker een bezoek te brengen aan het Vaticaan, de kleinste stadstaat ter wereld die geheel omsloten wordt door de stad Rome. De top bezienswaardigheden van Vaticaanstad zijn de Sint Pietersbasiliek, het Sint Pietersplein, de Engelenburcht en de Sixtijnse kapel waar u de beroemde plafondschildering “De schepping” van Michelangelo kunt bewonderen.

Daarnaast verdient het de aanbeveling enkele musea te bezoeken, waaronder Villa Borghese (voornamelijk kunst uit de Renaissance), de Capitolijnse musea (archeologische vondsten) en de GNAM (moderne kunst). Brengt u met uw kinderen een bezoek aan Rome, vergeet dan ook niet om naar het Explora kindermuseum te gaan. Voor de meeste musea en ook andere beroemde toeristische bezienswaardigheden geldt dat u het beste vooraf online toegangskaartjes kunt kopen, zodat u niet lang in de rij hoeft te staan.

Rome is een walhalla voor wie van winkelen houdt: van bijzondere Italiaanse delicatessen tot luxe schrijfwaren, tassen en souvenirs, Rome heeft het allemaal. Tot de leukste winkelstraten van Rome behoren de Via dei Condotti (exclusieve merken), de Via del Corso (warenhuizen en internationale winkelketens) en de Via del Boschetto (kleine winkels en boetiekjes). Daarnaast moet u zeker ook even de typisch Romaanse sfeer proeven op enkele markten, waaronder de Campo de’Fiori (groenten, fruit en souvenirs) en de Porta Portese (vlooienmarkt, alleen op zondag).

Eten en drinken in Rome

Italianen hebben een passie voor eten en dat is te zien aan de veelheid van eetgelegenheden die Rome te bieden heeft. Of u nu op zoek bent naar pizza, pasta, Italiaans ijs of gewoon een lekkere Italiaanse espresso, op vrijwel elke hoek van de straat is wel een authentiek Italiaans café of restaurant te vinden. Het uitgaansleven van Rome is vooral geconcentreerd op de Piazza Navona en de Piazza di Spagna, in de staten rondom het Pantheon en op de Campo de´Fiori.

Rome klimaat

Rome heeft een mediterraan klimaat. Van april tot en met juni zijn de temperaturen het aangenaamst (gemiddelde dagtemperatuur tussen 22 en 26C), in juli en augustus is het daarentegen vaak bloedheet in de stad. Ook in de winter is het in Rome doorgaans warmer dan in Nederland, al kan het kwik soms wel onder het vriespunt komen.

Wanneer je naar Rome moet gaan

De lente en de herfst zijn de beste seizoenen om Rome te bezoeken, want dan is het weer heerlijk mild. Een bezoek aan Rome in augustus wordt sterk afgeraden, niet alleen omdat het er dan meestal heel warm is maar ook omdat de Romeinen dan op vakantie gaan, wat betekent dat veel winkels en restaurants hun deuren sluiten.

Vliegen naar Rome

Indien u vliegtickets Rome gaat boeken kunt u kiezen uit twee luchthavens, te weten Ciampino – G.B. Pastine International Airport en Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport. Vanaf beiden luchthavens kunt u met het openbaar vervoer naar uw hotel in Rome in het centrum van de stad reizen. Een auto huren in Rome behoort ook tot de mogelijkheden, maar u dient er wel rekening mee te houden dat veel straten in het centrum van de stad moeilijk per auto bereikbaar zijn.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.