Kaart

China Express

China Express, officieel China Express Airlines geheten en vaak ook afgekort als CEA, is een Chinese regionale luchtvaartmaatschappij die Chongqing Jiangbei International Airport als thuisbasis heeft. De luchtvaartmaatschappij bestaat sinds 2006 en voert vluchten uit naar ruim 60 bestemmingen in China, waaronder Guiyang, Dalian, Huhehaote en Xian. China Express is geen lid van een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder andere China Southern Airlines en Air China. De regionale Chinese luchtvaartmaatschappij China Express Airlines vliegt uitsluitend met Bombardier CRJ-900 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met China Express

Inchecken China Express

Bij China Express kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. De website van China Express is echter alleen in het Chinees, dus online inchecken zal een hele uitdaging zijn als je geen Chinees spreekt. Online inchecken kan meestal vanaf 24 tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten en eenmaal op de luchthaven kun je vervolgens je eventuele ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van China Express. Spreek je geen Chinees dan kun je beter op de luchthaven inchecken, dit kan meestal vanaf 3 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek van je vliegtuig.

Bagage China Express

Uit de website van China Express is niet op te maken wat de bagagevrijstellingen zijn, maar Air China, waarmee China Expess een codeshare agreement heeft, hanteert het volgende bagagebeleid. Bij Air China hangt de hoeveelheid hand- en ruimbagage die je gratis mee mag nemen af van je luchthaven van vertrek en bestemming en je vliegklasse. Op binnenlandse vluchten mag je als je in de Economy of Business Class vliegt één stuk bagage van maximaal 5 kilo en met een maximale grootte van 55 x 40 x 20 cm in de cabine meenemen, en als je in de First Class vliegt maximaal 2 stuks handbagage die elk niet meer dan 5 kilo wegen en niet groter zijn dan van 55 x 40 x 20 cm. De bagagevrijstellingen voor ruimbagage zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming, je vliegklasse en of je een frequent flyer kaart hebt, maar in alle gevallen geldt in ieder geval altijd dat elk stuk ruimbagage nooit zwaarder mag zijn dan 32 kilo en een minimale omtrek (l x b x h) van 60 cm en een maximale omtrek van 203 cm mag hebben. Op binnenlandse vluchten mag de omtrek van elk stuk ruimbagage niet groter zijn dan 100 cm en mag je in de Economy Class maximaal 20 kilo gratis inchecken, in de Business Class 30 kilo en in de First Class 40 kilo. Neem je meer bagage mee dan in jouw situatie is toegestaan, dan dien je daarvoor overbagage te betalen. Wil je precies weten hoeveel bagage je op jouw vlucht mee mag nemen, neem dan contact op met de telefonische klantenservice van China Express en vraag om assistentie van iemand die een beetje Engels spreekt.

Stoelen reserveren China Express

Als je gaat vliegen met China Express hoef je voor het reserveren van een standaard stoel niet te betalen. Voorkeursstoelen (stoelen met meer beenruimte, stoelen vooraan in het vliegtuig) zijn in principe alleen voorbehouden aan frequent flyer kaarthouders.

Boekingskosten China Express

China Express brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor overbagage te betalen en kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van je ticket, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle vluchten van China Express worden gratis snacks en dranken geserveerd, en soms ook lichte maaltijden. Hoe hoger je vliegklasse, hoe ruimer de keuze uit maaltijden. Op vluchten van China Express wordt geen inflight entertainment verzorgd, het is dus raadzaam om een boek, tablet of laptop mee aan boord te nemen als je je niet wil vervelen tijdens je vlucht. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine van China Express, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat.

Punctualiteit China Express

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van China Express.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.