Kaart

Hahn Air

Hahn Air is een kleine Duitse luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor heeft gevestigd in het plaatsje Dreieich. De luchtvaartmaatschappij, die een volledige dochtermaatschappij is van Saspo Holding GmbH, werd opgericht in 1994 en is een B2B (Business to Business) maatschappij, wat betekent dat Hahn Air niet direct tickets verkoopt aan klanten en dat ook de afhandeling van de vluchten (inchecken, bagage, etc.) niet door henzelf gebeurt. In de beginjaren voerde Hahn Air alleen binnenlandse vluchten uit. Tegenwoordig heeft Hahn Air uitsluitend een lijndienst naar Luxembourg Findel Airport en gebruikt daarbij Düsseldorf Airport als thuisbasis. Daarnaast voert Hahn Air ook chartervluchten uit. De vloot van Hahn Air bestaat uit 3 Cessna toestellen. Hahn Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Luxair. Ook heeft Hahn Air een samenwerkingsverband met diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Flybe, BMI en Copa Airlines, die de vluchten namens de maatschappij afhandelen, dit doet Hahn Air zelf dus niet.
Het is niet mogelijk om rechtstreeks via de website van Hahn Air vliegtickets te kopen, de verkoop loopt uitsluitend via online reisagenten welke via Skyscanner eenvoudig te vinden zijn.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Hahn Air

Inchecken Hahn Air

Alle vluchten van Hahn Air (vaak ook aangeduid met H1) worden afgehandeld via een andere luchtvaartmaatschappij, je kunt dus niet op de website van Hahn Air online inchecken. Op je vliegticket staat aangegeven welke luchtvaartmaatschappij jouw vlucht afhandelt, ga dus naar de website van deze maatschappij om online in te checken. Lukt het niet om via de betreffende maatschappij online in te checken (dit is meestal het geval, je vluchtgegevens worden dan niet herkend door het systeem), dan kun je alleen op het vliegveld inchecken. Vanaf en tot welk tijdstip je uiterlijk online of op de luchthaven kunt inchecken hangt af van de luchtvaartmaatschappij die je vlucht afhandelt, meer informatie kun je vinden als je op de informatiepagina van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij klikt in ons handige overzicht met luchtvaartmaatschappijen. Weet je niet bij welke luchtvaartmaatschappij je moet inchecken en staat dit niet op je vliegticket, neem dan contact op met de reisagent via welke je het vliegticket Hahn Air hebt geboekt.

Bagage Hahn Air

Hoeveel bagage je bij Hahn Air mag meenemen in de cabine hangt af van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht afhandelt. Aangezien de vliegtuigen waarmee Hahn Air vliegt vrij klein zijn kun je erop rekenen dat je niet al teveel handbagage in de cabine mag meenemen en dat de maximale afmetingen van je handbagage beperkt zijn (standaard rolkoffertjes zijn vaak te groot). De hoeveelheid ruimbagage die je gratis in mag checken is in de Economy Class voor veel vluchten op deze route maximaal 1 stuk van 20 of 23 kilo en in de Business Class maximaal 1 stuk van 32 kilo. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage is meestal 158 cm, ongeacht de vliegklasse. Reizigers met een frequent flyer kaart of die met kinderen reizen hebben mogelijk ruimere bagagevrijstellingen. Let op, bovenstaande bagagevrijstellingen zijn slechts richtlijnen, wil je precies weten hoeveel hand- en ruimbagage jij mag inchecken of vluchten van Hahn Air en wat de tarieven voor overbagage zijn, raadpleeg dan de website van de luchtvaartmaatschappij die de vlucht namens Hahn Air afhandelt.

Stoelen reserveren Hahn Air

Of het als je met Hahn Air gaat vliegen mogelijk is om tijdens het boekingsproces en/of gedurende het inchecken een stoel kunt reserveren en of je hiervoor dient te betalen hangt af van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht afhandelt. Heb je geen stoel gereserveerd of is dit niet mogelijk, dan kun je als je in incheckt op het vliegveld aan het grondpersoneel vragen of ze jouw favoriete stoel willen selecteren. Voorkeursstoelen zoals stoelen bij de nooduitgang en vooraan in het vliegveld zijn meestal voorbehouden aan frequent flyers met een elite status, maar ook dit kan per afhandelende luchtvaartmaatschappij verschillen.

Boekingskosten Hahn Air

Als je Hahn Air vliegtickets gaat boeken hangt het van je reisagent af of je boekingskosten dient te betalen. Daarnaast kunnen er afhankelijk van je tickettype toeslagen in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Ook dien je meestal een toeslag te betalen voor overbagage en bijzondere bagage. Hahn Air heeft geen frequent flyer programma maar je kunt wel via de luchtvaartmaatschappij die je vlucht afhandelt miles sparen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Hahn Air wordt een gratis drankje en een kleine snack geserveerd. De Cessna toestellen van Hahn Air zijn vrij klein, ze beschikken daarom ook niet over een (persoonlijk) videosysteem waarop je films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Wel bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine van Hahn Air en worden er kranten uitgedeeld.

Punctualiteit Hahn Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Hahn Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.