Kaart

Amsterdam - Manchester

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Manchester

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 71

Directe luchtvaartmaatschappijen

6

Vluchten per week

87

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 487 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Manchester

1 luchthaven

Indien u voor een stedenreis van Amsterdam Schiphol naar Manchester gaat vliegt u naar Manchester Airport, dat 14 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad ligt. Lees hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Manchester kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u naar het centrum van Manchester kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol kunt u met drie luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Manchester Airport vliegen, te weten KLM, Easyjet en Flybe.  Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Manchester verzorgen, waaronder British Airways, Air France, Lufthansa en Scandinavian Airlines. U heeft dus altijd een ruime keuze in goedkope vliegtickets naar Manchester.

Paspoort en visum

Bezit u de Nederlandse nationaliteit, dan heeft u een geldig Nederlands paspoort  of Europees Identiteitsbewijs nodig om naar Groot-Brittannië te reizen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Manchester vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol. Het kan zijn dat de paspoort- en veiligheidscontroles niet lang duren, maar dan heeft u als u vroeg aanwezig bent in ieder geval de tijd om nog even te winkelen. Nadat u bent aangekomen op Manchester Airport kunt u zodra u door de douane bent gelopen en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar het treinstation, metrostation, bushaltes, balies van autoverhuurbedrijven en de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf Manchester Airport door wilt reizen naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, dus als u van Amsterdam naar Manchester gaat vliegen zult u niet echt last hebben van een jetlag. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Manchester neemt bent u iets meer dan een uurtje onderweg. Neemt u een indirecte vlucht dan kan de reistijd oplopen tot wel 4 uur of nog langer, afhankelijk van waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op Manchester Airport kunt u uit verschillende mogelijkheden kiezen om naar uw hotel in Manchester te reizen. U kunt bijvoorbeeld de trein nemen, want deze stopt op  Manchester Piccadilly Station en rijdt verder door naar Crewe, Wigan en Southport alsmede naar Edinburgh Waverley. Ook kunt u de metro nemen, want deze rijdt elke 12 minuten en doet er ca. 35 minuten om naar Cornbrook Station te reizen. Indien uw eindbestemming in een van de buitenwijken van Manchester ligt kunt u het beste een van de vele bussen nemen die op Manchester Airport stoppen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Het klimaat van Manchester lijkt heel erg op dat van Nederland. Zorg wel dat u een paraplu inpakt, want de kans op regen is in deze stad wellicht iets groter. De prijzen in Manchester zijn vergelijkbaar met die van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.