Kaart

Londen - Amsterdam

Vluchtinformatie van Londen Heathrow naar Amsterdam Schiphol

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

143

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 370 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Woont of verblijft u in Londen of omgeving en bent u van plan om van Londen Heathrow naar Amsterdam te gaan vliegen? Lees dan hier welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Heathrow Airport naar Amsterdam Airport Schiphol uitvoeren, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe lang uw vliegreis duurt, hoe u na aankomst op het vliegveld van Amsterdam uw reis kunt voortzetten en andere informatie die handig is om te weten als u in Londen bent en goedkope vliegtickets naar Amsterdam gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Londen Heathrow kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Amsterdam vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Londen Heathrow naar Amsterdam aanbieden zijn onder meer KLM en British Airways, welke beiden wel vijf keer per dag op deze route heen en weer vliegen. Indirecte vluchten van Londen Heathrow naar Amsterdam zijn eigenlijk geen optie vanwege de aanzienlijke extra reistijd. Vliegt u liever met een budgetmaatschappij zoals Easyjet of Flybe, dan dient u vanaf een van de andere vliegvelden van Londen te vertrekken.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt kunt u met een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart van Londen Heathrow naar Amsterdam vliegen, een visum is uiteraard niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Londen Heathrow naar Amsterdam vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Heathrow Airport, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles op dit vliegveld, met name tijdens drukke periodes. Zodra u bent aangekomen op Schiphol dient u, nadat u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de taxistandplaats, treinperrons, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven op Schiphol te volgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Nederland is het 1 uur later dan in Engeland, dus als u van Londen Heathrow naar Amsterdam gaat vliegen zult geen last hebben van een jetlag. Rechtstreekse vluchten van Londen Heathrow naar Amsterdam duren een een klein uurtje.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u niet door vrienden of familie wordt afgehaald van Schiphol kunt u het beste met het openbaar vervoer (trein of bus) naar uw hotel in Amsterdam of andere eindbestemming in Nederland reizen. De treinperrons bevinden zich op Schiphol Plaza, de bushaltes bevinden zich daar vlak buiten. Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan kunt u ook overwegen een taxi te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten aan de voorzijde van Schiphol Plaza bevindt.

 

Praktische informatie

Het weer in Nederland is vergelijkbaar met dat van Engeland, vergeet dus niet om uw paraplu in te pakken als u naar Amsterdam gaat vliegen. Het prijsniveau in Nederland ligt wat lager dan in Londen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.