Kaart

Parijs - Barcelona

Vluchtinformatie van Parijs naar Barcelona

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 26

Directe luchtvaartmaatschappijen

11

Vluchten per week

149

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 863 kilometer

1u 25min

Barcelona

1 luchthaven

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Barcelona: Barcelona.
De beste prijs op Skyscanner voor een vlucht van Parijs to Barcelona is € 26. Dit hebben we gevonden door te kijken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit is de goedkoopste prijs voor de hele maand.
De gemiddelde vliegtijd van Parijs naar Barcelona is 1u 25min.
Er zijn 11 luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vliegen van Parijs naar Barcelona.
Er zijn 149 vluchten per week van Parijs naar Barcelona in augustus.

Bent u op dit moment in Parijs en wilt u naar Barcelona vliegen? Op deze pagina leest u vanaf welke vliegvelden van Parijs u een vlucht naar Barcelona kunt nemen, uit welke luchtvaartmaatschappijen u kunt kiezen, hoe u vanaf het vliegveld van Barcelona naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die nuttig is om te weten als u in Parijs vliegtickets Barcelona gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Als u van Parijs naar Barcelona gaat vliegen kunt u vertrekken vanaf drie verschillende vliegvelden, te weten Charles de Gaulle Airport, Orly Airport en Beauvais Airport. Vliegt u het liefst vanaf Parijs Charles de Gaulle Airport, dan kunt u kiezen uit diverse luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Parijs naar Barcelona uitvoeren, waaronder Vueling, Easyjet en Air France. Wilt u liever vanaf Parijs Orly Airport vertrekken, dan kunt u vliegen met Transavia en Vueling. Start u uw reis het liefst vanaf het iets verder van Parijs gelegen Beauvais Airport, dan kunt u uitsluitend een vlucht boeken bij Ryanair.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt kunt u zowel met een geldig paspoort als een Europees Identiteitsbewijs naar Barcelona vliegen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten die vanaf Charles de Gaulle Airport of Orly Airport vertrekken wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles op deze grote vliegvelden soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Vliegt u vanaf Beauvais Airport, dan is 1 uur van tevoren aanwezig zijn voldoende. Eenmaal aangekomen op Barcelona El Prat Airport, zoals de luchthaven van Barcelona officieel heet, dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaatsen bij Terminal 1 en 2, het treinstation in Terminal 2 of de balies van autoverhuurbedrijven in de aankomsthal, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming in Barcelona of omgeving wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Frankrijk en Spanje, dus als u van Parijs baar Barcelona gaat vliegen zult u geen last krijgen van een jetlag. Rechtstreekse vluchten van Parijs naar Barcelona duren een kleine 2 uur. Kiest u voor een indirecte vlucht van Parijs naar Barcelona dan kan de reistijd oplopen tot wel 6 uur, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto voor u klaarstaat op Barcelona El Prat Airport dan kunt u vanaf het vliegveld het beste een trein nemen naar uw hotel in Barcelona, want die vertrekt elk half uur vanaf het treinstation in terminal 2 en brengt u naar het zeer centraal gelegen treinstation Passeig de Gràcia, waar u eventueel nog kunt overstappen op de metro. Reist u met kinderen of heeft u veel bagage dan is een taxi wellicht een betere optie, volg hiervoor zodra u in de aankomsthal bent de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

In Barcelona kunt u genieten van warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 28 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 14 C). Het prijsniveau van Barcelona ligt in het algemeen wat lager dan dat van Nederland, maar met name nabij toeristische attracties dient u soms veel hogere prijzen te betalen op terrasjes en in restaurants.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.