Kaart

Rome - Amsterdam

Vluchtinformatie van Rome naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 61

Directe luchtvaartmaatschappijen

9

Vluchten per week

67

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1303 kilometer

2u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Rome – Amsterdam

 

Rome - Amsterdam

 

Wanneer zijn vliegtickets van Rome naar Amsterdam het goedkoopst?

 

Vliegtickets Rome Amsterdam zijn in de meeste gevallen het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze route vaak onder de reguliere prijs. Ben je benieuwd wanneer je vliegticket Rome Amsterdam het goedkoopst is, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht. Vergeet ook niet om ons artikel 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets te checken.

 

Als je wil weten op welke data tickets Rome Amsterdam het laagst in prijs zijn, dan kun je het beste in de hele maand zoeken want dan zie je het snelst wanneer ze het goedkoopst zijn. Wil je niet meteen beslissen, gebruik dan het Prijsalarm van Skyscanner om de ticketprijzen in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm ingesteld hebt krijg je automatisch een melding als de prijs van je gewenste ticket Rome Amsterdam stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Rome naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Rome naar Amsterdam worden uitgevoerd door KLM, Alitalia, Vueling en Easyjet. Indirecte vluchten van Rome naar Amsterdam zijn mogelijk met onder meer Czech Airlines, Swiss, Lufthansa, Germanwings en Air France.

 

Hoe lang is het vliegen van Rome naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Rome naar Amsterdam duren gemiddeld 2 uur en 10 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan kan je vliegreis tussen de 4 en 8 uur in beslag nemen, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang de overstaptijd duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Rome

 

Rome telt drie vliegvelden, te weten te weten Ciampino – G.B. Pastine International Airport, Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport en Rome Urbe Airport. Vanaf Rome kun je echter alleen vanaf Ciampino – G.B. Pastine International Airport naar Amsterdam vliegen, rechtstreekse vluchten vanaf Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport en Rome Urbe Airport naar Amsterdam zijn dus niet mogelijk.

 

Van Rome naar Ciampino – G.B. Pastine International Airport: Ciampino–G. B. Pastine International Airport ligt 12 kilometer ten zuidoosten van de historische binnenstad van Rome. Als je met het openbaar vervoer vanaf het centrum van Rome naar vliegveld Rome Ciampino wilt gaan reizen kun je het beste de trein nemen. Het snelst ben je op je bestemming als je de Leonardo Express neemt, een sneltrein die meerdere malen per uur vanaf treinstation Termini in de oude binnenstad van Rome naar de luchthaven rijdt. De treinrit vanaf het centrum van de stad naar Ciampino–G. B. Pastine International Airport duurt ongeveer 30 minuten.

 

Ga je met je huurauto naar het vliegveld van Rome rijden, dan dien je de Via Appia/ SS7 richting het vliegveld te nemen, deze leidt rechtstreeks naar de luchthaven. Zonder files of verkeersopstoppingen duurt de autorit van het centrum van de stad naar Rome Ciampino Airport ongeveer drie kwartier. Tijdens de spits en vaak ook daarbuiten dien je echter altijd rekening te houden met files en opstoppingen, zorg dus dat je op tijd vertrekt.

 

Wanneer op Ciampino – G.B. Pastine International Airport aanwezig zijn: Check op de website van je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Ciampino – G.B. Pastine International Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Amsterdam

 

Amsterdam heeft 1 vliegveld, te weten Amsterdam Airport Schiphol.

 

Vliegveld Amsterdam Airport Schiphol

 

Amsterdam Airport Schiphol ligt 9 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Vanaf Schiphol is de binnenstad van Amsterdam eenvoudig met de auto en het openbaar vervoer te bereiken.

 

Van Schiphol naar het centrum van Amsterdam: Vanaf Schiphol ben je meestal het snelst in het centrum van Amsterdam als je de trein neemt. Het treinstation bevindt zich in de kelderverdieping van Schiphol Plaza en is vanuit de aankomsthal eenvoudig te voet te bereiken. Op dit treinstation stoppen niet alleen treinen richting het centrum van de stad, maar ook treinen naar onder meer Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Utrecht. Daarnaast stoppen hier enkele internationale treinen. De treinrit van het vliegveld naar het centrum van Amsterdam duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis. Er zijn ook diverse bussen die vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam en omgeving rijden, waaronder lijn 397 (Amsterdam Airport Express), welke naar het Leidseplein in Amsterdam rijdt. Loop hiervoor naar de bushaltes die zich buiten aan de voorkant van Schiphol Plaza bevinden. Hier bevindt zich tevens de officiële taxistandplaats.

 

Als je op Amsterdam Airport Schiphol een auto gaat huren en vervolgens naar het centrum van Amsterdam wil rijden dien je vanaf het vliegveld de borden naar de A4 richting Utrecht / Haarlem / Amsterdam te volgen. Vervolgens neem je de afslag naar de A10 en daarna afslag S112. Tenslotte volg je de borden naar het centrum van Amsterdam. Een autorit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt zonder files en opstoppingen meestal niet meer dan een klein half uurtje. Tijdens de spits kun je er echter aanzienlijk langer over doen.

 

Visum Amsterdam

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft uiteraard geen visum aan te vragen om van Rome naar Amsterdam te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart te kunnen tonen als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Amsterdam

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Amsterdam

 

Het klimaat van Nederland is gematigd, met milde zomers en niet al te koude winters. In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur in Amsterdam ca. 20 C, in de winter ligt het kwik meestal rond de 5 C. Elk seizoen is geschikt voor een stedentrip naar Amsterdam, maar de rustigste maanden zijn januari, februari en november.

 

Vervoer in Amsterdam

 

In het centrum van Amsterdam kun je gebruik maken van trams, bussen en de metro. Een enkele reis met het openbaar vervoer in de stad kost €3,00 en voor dit geld kun je 1 uur reizen in alle openbaar vervoer (met uitzondering van de trein) in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol en Weesp. Als je tijdens je verblijf in Amsterdam van plan bent om veel van het openbaar vervoer gebruik te maken dan kun je het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen die 1 tot 7 dagen geldig is en waarmee je onbeperkt van trams, bussen en de metro gebruik kunt maken. De kosten voor deze kaart bedragen €7,50 tot €34,50, afhankelijk van voor hoeveel dagen je een kaart koopt.

 

Zien en doen in Amsterdam

 

Gratis doen in Amsterdam: de beste tips en uitjes

Wat te doen in Amsterdam-Noord: de ultieme gids met hotspots

Romantiek ten top met deze 10 Valentijntips in Amsterdam

10x bijzonder en origineel overnachten in Amsterdam

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per september 2018

 

Amsterdam: vliegvelden

Amsterdam: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Amsterdam

Vergelijk hier hotels in Amsterdam

Autoverhuur in Amsterdam

Vind hier huurauto’s in Amsterdam

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.