Kaart

Barcelona - Madrid

Vluchtinformatie van Barcelona naar Madrid

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 49

Directe luchtvaartmaatschappijen

7

Vluchten per week

207

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 484 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Iberia

Madrid

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Barcelona – Madrid

 

Barcelona - Madrid

 

Wanneer zijn vliegtickets van Barcelona naar Madrid het goedkoopst?

 

Vliegtickets voor binnenlandse vluchten in Spanje zijn doorgaans het goedkoopst als je ze ruim (tot wel 20 weken) van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven het vaakst lager dan de reguliere prijs. Ben je benieuwd wanneer vliegen naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en wilt weten op welke data vliegtickets van Barcelona naar Madrid het goedkoopst zijn, dan kun je het beste in de hele maand zoeken want dan zie je meteen wanneer de tickets die je zoekt de laagste prijs hebben. Wil je nog even wachten met boeken, dan is dat geen probleem. Je gebruikt dan gewoon het handige Prijsalarm van Skyscanner om de prijs van het vliegticket waar jij interesse in hebt in de gaten houden. Je stelt dan een prijsalarm in en krijgt vervolgens automatisch een bericht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Barcelona naar Madrid?

 

Rechtstreekse vluchten van Barcelona naar Madrid worden aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen Vueling, Iberia en Air Europa. Indirecte vluchten van Barcelona naar Madrid zijn mogelijk met onder meer TAP Portugal en Air Europa.

 

Hoe lang is het vliegen van Barcelona naar Madrid?

 

Rechtstreekse vluchten van Barcelona naar Madrid duren gemiddeld 1 uur en 15 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan kan je vliegreis tussen de 3 en 6 uur in beslag nemen, afhankelijk van welke route je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Barcelona

 

Vluchten van Barcelona naar Madrid vertrekken vanaf Barcelona El Prat Airport. Barcelona El Prat Airport bevindt zich ca. 12 kilometer van het centrum van Barcelona en is zowel met de huurauto als het openbaar vervoer goed te bereiken.

 

Van Barcelona naar Barcelona El Prat Airport: Als je vanaf het centrum van Barcelona met het openbaar vervoer naar het vliegveld wilt gaan kun je het beste de metro nemen, want deze rijdt de gehele dag door, meerdere malen per uur. Een enkeltje met de metro kost slechts €4,50. Je kunt ook met de trein naar El Prat Airport gaan, dit is vooral voor budgetreizigers interessant want een enkeltje met de trein naar het vliegveld van Barcelona kost nog geen €3. Ga daarvoor naar treinstation Passeig de Gràcia en reis vanaf daar met de R2 Rodalies Barcelona trein naar de luchthaven. Met de bus naar vliegveld Barcelona El Prat gaan is ook een optie, neem daarvoor TMB bus 48 vanaf Plaça Espanya of de iets duurdere maar snellere shuttlebus van Aerobús vanaf Plaça Catalunya, Urgell of Plaça d'Espanya. Ga je met je huurauto naar El Prat, rijd dan vanuit het centrum van de stad via de Ronda Litoral naar de C31 en neem vervolgens de afslag naar de luchthaven. Je hoeft op geen van de wegen naar de luchthaven tol te betalen.

 

Wanneer op Barcelona El Prat Airport aanwezig zijn: Check de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Barcelona El Prat Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Madrid

 

Madrid heeft 1 vliegveld, genaamd Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport, ook vaak kortweg Madrid Barajas Airport genoemd.

 

Vliegveld Madrid Barajas Airport

 

Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport ligt iets meer dan 13 kilometer ten noordoosten van de historische binnenstad van Madrid. Wil je meer informatie over het vliegveld van Madrid, lees dan ook: Reisgids voor gezinnen: vliegveld Barajas Madrid. Je kunt op verschillende manieren vanaf het vliegveld van Madrid naar je eindbestemming reizen.

 

Van Madrid Barajas naar het centrum van Madrid: Als je vanaf Madrid Barajas naar het centrum van Madrid wil gaan ben je doorgaans het snelst als je de metro neemt. Het vliegveld van Madrid heeft namelijk een eigen metrostation dat zich bevindt in de kelder van Terminal 2. Hier neem je lijn 8, die je rechtstreeks naar het zakendistrict in het centrum van de stad brengt. Wie van plan is om op Madrid Barajas Airport een auto te gaan huren en vervolgens naar het centrum van Madrid wil rijden dient vanaf het luchthaventerrein de borden naar de M-14 richting Madrid te volgen. Na enkele minuten rijden neem je de afslag naar de A-3/ E-901 en blijft de borden richting Centro Ciudad volgen tot je in de binnenstad bent. Zonder files of verkeersopstoppingen duurt de rit van de luchthaven naar het centrum van Madrid een klein half uurtje..

 

Visum Madrid

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Barcelona naar Madrid te vliegen, want Spanje behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Madrid

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Madrid

 

Tijdens de zomermaanden kan het in Madrid bloedheet zijn, waarbij je rekening dient te houden met een gemiddelde dagtemperatuur van ca. 32 C, met uitschieters naar boven de 40C. Houd je niet van extreme hitte, dan is de lente of herfst de beste tijd om Madrid te bezoeken, dit zijn ook de periodes dat de meeste toeristen een bezoek brengen aan de stad. In de winter kan het in Madrid soms verrassend koud zijn, maar onder het vriespunt komt het kwik er vrijwel nooit.

 

Vervoer in Madrid

 

Wie in het centrum van Madrid verblijft kan veel bezienswaardigheden prima te voet bereiken. Voor grotere afstanden is de metro de aangewezen vorm van vervoer, want Madrid heeft het een na grootste metronetwerk van Europa. Daarnaast kun je in Madrid ook lokale treinen en de Light Metro nemen, wat vooral handig is als je van en naar de buitenwijken wilt reizen.

 

Zien en doen in Madrid

 

Wat te doen in Madrid: 10 tips van een local

Madrid wat te doen: 11 budgettips

Kerst vieren in feestelijk Madrid: de beste tips wat te doen

A tapear! De beste tapasbars van Spanje

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Madrid: vliegvelden

Madrid: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Madrid

Vergelijk hier hotels in Madrid

Autoverhuur in Madrid

Vind hier huurauto’s in Madrid

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.