Kaart

Bangkok - Krabi

Vluchtinformatie van Bangkok naar Krabi

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 33

Directe luchtvaartmaatschappijen

13

Vluchten per week

155

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 660 kilometer

1u 5min

Krabi

1 luchthaven

Bent u van plan om vanuit Bangkok naar Krabi te vliegen? Dan kunt u kiezen uit twee vliegvelden, te weten Suvarnabhumi Airport en Don Mueang International Airport. Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets naar Krabi dan zult u waarschijnlijk vanaf Don Mueang International Airport vliegen, want dit is de thuisbasis van veel Aziatische budgetmaatschappijen.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Bangkok kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen naar Krabi vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten aanbieden van Suvarnabhumi Airport naar Krabi International Airport zijn onder meer Bangkok Airways en Thai Airways. Veel aantrekkelijke aanbiedingen zijn echter te vinden als u vanaf Don Mueang International Airport naar Krabi International Airport vliegt. Luchtvaartmaatschappijen die vanaf dit vliegveld in Bangkok vertrekken en rechtstreeks naar Krabi vliegen zijn onder meer Air Asia en Thai Lion Air.

 

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Thailand te bezoeken. Wel dienen zij in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Bangkok naar Krabi gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Suvarnabhumi Airport of Don Mueang International Airport, omdat paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Nadat u op Krabi International Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u simpelweg de duidelijke bewegwijzering (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van met welke vorm van transport u naar uw hotel in Krabi wenst te reizen..

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Bangkok en Krabi, een jetlag is dus niet te verwachten als u naar Krabi gaat vliegen. Directe vluchten van Bangkok naar Krabi duren een kleine 1,5 uur. Kiest u voor een indirecte vlucht dan kunt u tot wel 4 uur of meer onderweg zijn, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer heeft geregeld vanaf het vliegveld van Krabi naar uw hotel of andere eindbestemming en ook geen auto gaat huren dan kunt u het beste een taxi nemen, want het openbaar vervoer is enigszins onbetrouwbaar. Volg altijd de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Negeer taxichauffeurs die ongevraagd hun diensten aanbieden want zij rekenen meestal veel hogere tarieven.

 

Praktische informatie

Krabi heeft een tropisch klimaat met droge en natte seizoenen en een gemiddelde dagtemperatuur die altijd tussen de 25 en 30 C ligt. De regentijd loopt van mei tot en november, in de overige maanden is de luchtvochtigheid ook hoog maar vallen er niet veel buien. Het prijsniveau in Krabi ligt een stuk lager dan in Nederland, vergeet dus niet om uitgebreid op koopjesjacht te gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.